Story of the day : Κοριτσάκι - "Αϊνστάιν" πάσχει από «Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών», μία σπάνια ασθένεια

Η Lyla είναι ένα κορίτσι που πάσχει από την ίδια πάθηση με τον Αινστάιν και δεν θα ισιώσει ποτέ τα μαλλιά της.

Τα μαλλιά της μικρής Lyla - Grace Barlow για άλλους μπορεί να φαίνονται απεριποίητα και αντιαισθητικά, για άλλους όμως φαίνονται μοναδικά.

Η ίδια δεν περιποιείται τα μαλλιά της όχι επειδή βαριέται ή δεν της αρέσει, αλλά επειδή το χτένισμα είναι μία πολύ επίπονη διαδικασία για την ίδια.

Η Lyla, που έχει σπαστά, μόνιμα φριζαρισμένα μαλλιά, ανήκει στις περίπου 100 περιπτώσεις ανθρώπων παγκοσμίως, που νιώθουν ανείπωτο πόνο όταν καλούνται να χτενίσουν τα μαλλιά τους, γνωστό και ως "Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών".

Από την σπάνια αυτή πάθηση έπασχε και ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη, ο Άλμπερτ Αινστάιν.

Το σύνδρομο αυτό οφείλεται σε μια μετάλλαξη γονιδίου, που κάνει το σχήμα των θυλάκων της τρίχας να παίρνει σχήμα καρδιάς αντί για κύκλο.

Οι γονείς της Lyla, Alex και Mark Barlow, έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές να χτενίσουν τα μαλλιά της 5χρονης κόρης τους, χωρίς καμία επιτυχία. 

"Όταν η Lyla ήταν μικρή, τα μαλλιά της στέκονταν όρθια, όπως του Sonic του Σκατζόχοιρου.

Σήμερα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βουρτσίσω τα μαλλιά της και όταν το προσπαθώ, βάζει τα κλάματα. Αλλά της λέμε να νιώθει καλά για τα μαλλιά της, γιατί είναι σπάνια και όμορφα", δήλωσε η μητέρα της Alex στη Daily Mail.

"Μια κομμώτρια μου είχε πει: «Δοκιμάσατε ποτέ να της κάνετε ντεκαπάζ;» Όταν της είπα ότι ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο, απάντησε πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ της τέτοια μαλλιά και δεν ήξερε τι να της κάνει. 

Επίσης όταν πάμε για μπάνιο στην παραλία, τα μαλλιά της φουντώνουν κι άλλο κι αποκτούν μια σχεδόν συρμάτινη υφή».

Η οικογένια της μικρής Lyla προσπαθούν να αντιδρούν με χιούμορ, όταν κάποιος κάνει παρατηρήσεις για τα μαλλιά του μικρού κοριτσιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ