Αγία Πετρούπολη Μακελειό : 22 ετών ο βομβιστής αυτοκτονίας - Ρώσος από το Κιργιστάν

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο μετρό στην Αγία Πετρούπολη.

Ο εικονιζόμενος άντρας φαίνεται να είναι ο μακελάρης της χθεσινής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης που στοίχησε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν 50 άτομα.

Ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ είναι Ρώσος πολίτης γεννημένος στο Κιργιστάν.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα από τις κάμερες ασφαλειάς του μετρό, φαίνεται να περπατάει στο σταθμό φορώντας γυαλιά, ένα κόκκινο μπουφάν, πράσινο σκούφο και να έχει στην πλάτη του ένα σακίδιο. 

"Ένας Ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν είναι, πιθανότατα, πίσω από την επίθεση στο Μετρό" είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Εθνική Ασφάλεια του Κιργιστάν Ραχάτ Σουλαϊμάνον στο πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζαλίλοφ έζησε στη Ρωσία τουλάχιστον έξι χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες κεντροασιάτες ζουν στη Ρωσία, δουλεύουν σε οικοδομές και ζουν υπό δύσκολες συνθήκες για να στέλνουν λεφτά στις οικογένειές τους.

Το τοπίο γύρω από την επίθεση δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, αφού άλλα ρωσικά μέσα αναφέρουν πως υπάρχουν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι ρωσικές αρχές ασφαλείας δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες.

Νωρίτερα, ο εικονιζόμενος άντρας με τα μούσια, ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για την επίθεση, προσήλθε στις αρχές και δήλωσε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση στο μετρό.

Οι αρχές τώρα πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας και είναι εκείνος που τοποθέτησε και τον δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, σε άλλο σταθμό του μετρό, τον οποίο είχε κρύψει σε έναν πυροσβεστήρα και ο οποίος εξουδετερώθηκε. 

Παρόλα αυτά, δεν έχει αναλάβει καμία τρομοκρατική οργάνωση μέχρι στιγμής την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ