Φωτό Βίντεο: Ο Λυκάνθρωπος της Σιβηρίας βίασε & σκότωσε 22 γυναίκες- Τώρα ομολόγησε 60 ακόμη φόνους

Ο "Λυκάνθρωπος της Σιβηρίας" εκτελεί ήδη την ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους βιασμούς και τις άγριες δολοφονίες 22 γυναικών.

Ο Μιχαήλ Ποπκόφ είναι ένας πρώην αστυνομικός, γνωστός με το παρατσούκλι "Λυκάνθρωπος της Σιβηρίας", ο οποίος βίασε και σκότωσε 22 γυναίκες στη Ρωσία.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για την υπόθεση Ποπκοφ  και κατηγορίες για άλλους 60 φόνους.

«Ανακαλύψαμε τα αληθινά κίνητρα των ενεργειών του και τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε δολοφόνος κατά συρροήν, μετά από εντατική εργασία δύο δεκαετιών στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας του Ιρκούτσκ .

Οι στυγερές δολοφονίες των γυναικών ηλικίας 16-40 ετών απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις συνέβησαν στην περίοδο απ’ το 1992 μέχρι το 2007.

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας λένε ότι πήραν καταθέσεις από 900 μάρτυρες, διενήργησαν 200 ιατροδικαστικά πειράματα και προχώρησαν στην εκταφή 20 σορών, κάποιες απ’ τις οποίες παρέμεναν κρυμμένες επί δύο δεκαετίες. 

Τα πτώματα εντοπίστηκαν σε «δάση, λίμνες και έλη με τη βοήθεια βαρέος εξοπλισμού και δυτών» συχνά κατόπιν υποδείξεων του ίδιου του φονιά.

Περίλυπη δείχνει την αδελφή της θύμα του serial killer & βιαστή την 20χρονη Tanya Martynova που σκότωσε μαζί με μία φίλη της το 1998 μετά απο μία συναυλία 

Αν και οι ενέργειές του έκαναν τους επιθεωρητές να αμφιβάλλουν για την ψυχική του υγεία, οι εκτεταμένες ψυχιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στη Μόσχα έδειξαν ότι ο Ποπκόφ δεν έπασχε από κάποια «μόνιμη ή προσωρινή» μορφή ψυχικής ασθένειας και «είχε πλήρη επίγνωση της φύσης και της κοινωνικής ζημιάς των ενεργειών του.»

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Ποπκόφ πάσχει από «δολοφονική μανία με σαδιστικές τάσεις»

Στη κατάθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, ο Popkov παραδέχτηκε ότι έκλεβε τα φονικά του όπλα από την αστυνομία που είχαν κατασχεθεί από κακοποιούς.

Η σύζυγος του Ελενα που εγκατελλειψε μαζί με την κόρη της την πόλη όταν πείσθηκε ότι ο ανδρας της είχε βιάσει και σκοτώσει 22 γυναίκες.

Ο 53χρονος Ποπκόφ ήταν πρωταθλητής του σκι στα νιάτα του και παντρεμένος με μια κόρη όταν άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 να εργάζεται ως ενωματάρχης στο Ανγκάρσκ, μια πόλη 200.000 κατοίκων στην κεντρική Σιβηρία.

Στις δολοφονίες του ακολουθούσε μια παρόμοια τακτική. Φορούσε τη στολή υπηρεσίας και στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια κι άλλους δημόσιους χώρους, στήνοντας καρτέρι σε μεθυσμένες, ασυνόδευτες γυναίκες.

Όταν τις εντόπιζε, τις δελέαζε να τον ακολουθήσουν στο αυτοκίνητό του για να συνεχίσουν μαζί τη διασκέδαση, ή για να τις βοηθήσει.

Στη συνέχεια τις πήγαινε σε κάποιο δάσος, τις βίαζε και τις σκότωνε με τσεκούρι, μαχαίρι, μπαστούνι ή κάποιο άλλο εργαλείο, που συχνά έπαιρνε απ’ το χώρο φύλαξης αποδεικτικών στοιχείων του αστυνομικού τμήματος.

Συνήθως δελέαζε ένα θύμα τη φορά, αν και σε μία περίπτωση κατάφερε να καταδιώξει και να σκοτώσει δύο γυναίκες.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε μετά τη σύλληψή του ο Ποπκόφ είπε ότι άρχισε τη δολοφονική του δράση επειδή τον απάτησε η γυναίκα του μ’ ένα συνάδελφό του κι «ήθελε να τιμωρήσει “χαλαρές” γυναίκες».

Με την κόρη του Κατερίνα σήμερα δασκάλα 28 ετών 

Οι αρχές έφθασαν κάποιες φορές παλαιότερα κοντά στη σύλληψή του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Το 1998 ένα απ’ τα θύματά του επέζησε και τον αναγνώρισε.

Αλλά η μαρτυρία της δεν θεωρήθηκε αξιόπιστη, αφού η γυναίκα του Ποπκόφ του έδωσε άλλοθι. Η σύζυγος κι η κόρη του, που άλλαξαν τα ονόματά τους και μετακόμισαν σ’ άλλη περιοχή, είπαν στην τηλεόραση ότι δεν είχαν την παραμικρή υποψία για τις ενέργειές του.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες έρευνες, η διαλεύκανση της υπόθεσης ανατέθηκε σε μια νέα ομάδα, η οποία κατάφερε με ανάλυση δεδομένων DNA να συνδέσει τον δράστη με τα εγκλήματα, όταν αυτός προσφέρθηκε οικειοθελώς να καταθέσει ως μάρτυρας το 2012.

Αν και προσπάθησε να δραπετεύσει σε άλλη πόλη της Ρωσίας, ο Ποπκόφ συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έναν κατάλογο εγκλημάτων, που έκτοτε μακραίνει διαρκώς. Ο «λυκάνθρωπος της Σιβηρίας» ομολόγησε ότι όταν ξεκίνησε τις δολοφονίες δεν περίμενε να προχωρήσει τόσο πολύ η ιατροδικαστική επιστήμη ώστε να μπορέσουν κάποια μέρα να τον πιάσουν.

Μια άλλη εκδοχή που υιοθετούν ψυχίατροι είναι ότι το κίνητρο του Ποπκόφ είναι η ματαιοδοξία: προσπαθεί δηλαδή να αυξήσει τον κατάλογο των θυμάτων του για να ξεπεράσει άλλους διαβόητους κατά συρροήν δολοφόνους.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ