Σημαντική ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδος στο Βέλγιο - Η βαθμολογία του ομίλου και το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα

Με μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι το Βέλγιο, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1, κερδίζοντας έναν σημαντικό βαθμό που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του ομίλου της και της δίνει προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Βοσνίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο με την ομάδα του Βελγίου στο "Stade Roi Baudouin" με το τελικό αποτέλεσμα να μην αφήνει ικανοποιημένους τους Έλληνες διεθνείς μετά τη λήξη του αγώνα από τον Φέλιξ Μπριχ αλλά ο βαθμός ίσως αποδειχτεί "χρυσός" ενόψει της συνέχειας.

Για τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ομάδας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, παρέταξε το Βέλγιο έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Κουρτουά. Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν και Σιμάν. Στην μεσαία γραμμή ως δεξιός μπακ χαφ έπαιξε ο Σαντλί και ως αριστερός ο Καράσκο ενώ στο κέντρο ήταν οι Φελαϊνί, Βιτσέλ και στην τριάδα της επίθεσης ο Μέρτενς δεξιά, ο Ναϊνγκολάν αριστερά και στην κορυφή ο Λουκακού.

Από την πλευρά του ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε τοτην Ελλάδα έχοντας στο τέρμα τη θέση του τραυματία Καρνέζη πήρε ο Καπίνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Τοροσίδης και αριστερά ο Τζαβέλας ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Στην μεσαία γραμμή οι Σάμαρης, Ταχτσίδης ήταν οι αμυντικοί χαφ με τους Μάνταλο, Φορτούνη και Σταφυλίδη να αποτελούν την τριάδα μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μήτρογλου.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έθελξε με την απόδοση της επιθετικά αλλά έκανε ένα τρομερό παιχνίδι αμυντικά κόντρα στο Βέλγιο, δείχνοντας σημάδια του παρελθόντος, και κράτησε μέχρι το 89' στο μηδέν τους γηπεδούχους, που μέχρι την έναρξη του αγώνα είχαν 21 γκολ σε τέσσερα ματς. Και αυτό χωρίς μάλιστα να απειληθούν ουσιαστικά μέχρι το 65' όταν η Ελλάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπριχ. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Εθνική Ελλάδος που είχε πάρει το προβάδισμα από το 46' με πανέμορφο γκολ του Μήτρογλου, κρατούσε το μηδέν έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Καπίνο αλλά και την μεσοαμυντική της γραμμή χωρίς να υστερεί κανείς σε απόδοση.

Η Ελλάδα το πάλεψε και με δέκα παίκτες αλλά δυστυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχτηκε την ισοφάριση στο 89' από τον Λουκακού ο οποίος έδειξε την ποιότητά του. Μάλιστα οι Βέλγοι θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά εκεί ο Καπίνο είπε όχι και κράτησε το 1-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Βέλγιο 13 (22-2)

2. Ελλάδα 11 (10-3)

3. Βοσνία 10 (13-5)

4. Κύπρος 4 (3-8)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

Το μήνυμα του Αλέξης Τσίπρα στο Twitter

Μαζί με τον Βέλγο ομόλογό του, Σαρλ Μισέλ, παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Ρώμη.

Μάλιστα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, κατά τον οποίο οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με 1-1, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το αποτέλεσμα  με ανάρτηση του στο Twitter:

"Ο @CharlesMichel πανηγύρισε στην ισοπαλία, όμως εμείς χαμογελάμε με την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στην Εθν. Ελλάδος #belgre".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ