Αποκλ. φώτο: «Goût de / Good France»- Γιορτή της Γαλλικής γαστρονομίας- Εκπληκτικά τυριά φουά-γκρα & υπέροχο κρασί

Η αφίσα έλεγε: 2000 σεφ, 2000 μενού, 5 Ήπειροι.

Η πρόσκληση ήταν της Γαλλικής Πρεσβείας που γιορτάζει στις 21 Μαρτίου σε όλο τον κόσμο το μεγαλύτερο ατού της: Την περίφημη Γαλλική κουζίνα.

Πήγα λοιπόν και εγώ χθες τιμώντας όπως πάντα ως γνήσια francophile την γαστρονομική βραδιά.

Τι δεν είδαν τα ματάκια μου και τι δεν γεύτηκε ο ουρανίσκος μου.

Η οργάνωση ήταν εξαιρετική και η συμμετοχή μεγάλη, αφού οι Γάλλοι είχαν φροντίσει να φέρουν τα καλύτερα τους ροκφόρ  τα πιο φημισμένα τους brie βραβευμένα κρασιά και παραδοσιακά γλυκά. 

Ήταν μια βραδιά για πολλές αισθήσεις. Τράβηξα αρκετές φωτογραφίες και στο ενδιάμεσο τσιμπούσα μικρά φίνα κομματάκια τυριών. 

65 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα -65 Έλληνες Σεφ γιορτάζουν τη γαλλική κουζίνα
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην φετινή διοργάνωση 2017 «Goût de / Good France» την ημέρα της άνοιξης στις 21 Μαρτίου, περισσότεροι από 2 000 Σεφ γιόρτασαν τη γαλλική γαστρονομία.

Σε καθένα από τα 65 συμμετέχοντα εστιατόρια στην Ελλάδα, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας, την ικανότητα καινοτομίας της και των αξίιών που είναι φορέας : μοίρασμα, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή, στους συγχρόνους μας και τον πλανήτη.


Ενώ περίπου το ένα τρίτο των τουριστών αναφέρουν την γαστρονομία και την οινολογία μεταξύ των βασικών κριτηρίων τους για να επισκεφτούν την Γαλλία, η πρόταση « Goût de / Good France» δίνει έμφαση στον γαλλικό τρόπο ζωής και τα τοπικά προϊόντα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν τον προορισμό Γαλλία.

Μια όμορφη επιτυχία το 2016
Το 2016, 22 εστιατόρια στην Ελλάδα σμμετείχαν στην δεύτερη διοργάνωση. Τα εστιατόρια πρότειναν εξαιρετικές δημιουργίες και πλούσιες σε γεύση επιλογές, παντρεύοντας την γαλλική γαστρονομία με τα ελληνικά προϊόντα.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, διοργάνωσε στις 21 Μαρτίου 2016 ένα δείπνο στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας, όπως και όλες οι πρεσβείες του γαλλικού διπλωματικού δικτύου, στο οποίο παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ