Πως είναι σήμερα η γυναίκα που συγκλόνισε τον πλανήτη στην τρομοκρατική επίθεση του Βελγίου

Η φωτογραφία της αεροσυνοδού από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου του 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Η αεροσυνοδός των ινδικών αερογραμμών, Νίντι Τσαπχεκάρ, έπειτα από ένα χρόνο περίπου από το τραγικό συμβάν, έγινε δεκτή από τους Βέλγους μονάρχες, τον Φίλιππο και τη Ματθίλδη.

Στην τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο πριν ένα χρόνο σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320.

Το βασιλικό ζεύγος είχε ήδη επισκεφθεί την αεροσυνοδό τον Απρίλιο του 2016 όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σαρλερουά (νοτιοανατολικά) σε τεχνητό κώμα, όπως είχε επισημάνει το Παλάτι σε ένα δελτίο τύπου.

Με νέο δελτίο τύπου, το Παλάτι αναφέρει: «Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις, βρίσκεται και πάλι στο Βέλγιο και έγινε δεκτή από τους μονάρχες με την ευκαιρία αυτή» .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, η Τσαπχεκάρ, που φόραγε ένα παραδοσιακό σάρι, έφθασε στο Παλάτι των Βρυξελλών συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Η συνάντηση έγινε μακριά από τις κάμερες, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ηλικίας 43 ετών σήμερα, η αεροσυνοδός της Jet Airways είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου βρισκόταν καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε μια πτήση προς τις ΗΠΑ.

Υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκε στο Βέλγιο προτού επιστρέψει στην Ινδία.

Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε «περισσότερες από 8 επεμβάσεις», σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η φωτογραφία με την αεροσυνοδό, μητέρα δύο παιδιών, να κάθεται σε ένα κάθισμα στο αεροδρόμιο, αναπαρήχθη χιλιάδες φορές.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNN τον Αύγουστο, η ίδια εξήγησε ότι χάρη σε αυτό το στιγμιότυπο «που βρισκόταν παντού», ο σύζυγός της έμαθε ότι είχε επιζήσει.

Είχε περιγράψει ότι ένιωσε σοκ την πρώτη φορά που είδε αυτήν τη φωτογραφία και διερωτήθηκε εάν αυτό «το πρόσωπο με την αγωνία αποτυπωμένη» ήταν στ' αλήθεια το δικό της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ