Παγκόσμια συγκίνηση για 4χρονο κοριτσάκι: Την εξέτασαν για 10.000 ασθένειες, η δική της μυστήριο - Δε βλέπει, δε τρώει, δεν περπατάει

Αποτελεί ένα ανεξήγητο φαινόμενο, ένα μυστήριο για όποιον γιατρό την αναλαμβάνει.

Παρ'όλο που έχει εξεταστεί για 10.000 ασθένειες, κανένας ακόμα δεν έχει ανακαλύψει από τι πάσχει το 4χρονο κοριτσάκι, παρατείνοντας έτσι την αγωνία των γονέων της. 
Είναι ανήμπορη να μιλήσει, να φάει, να περπατήσει ακόμα και να γελάσει. Για τη μικρή  Makiyla-Rose Roberts δεν υπάρχει η ανεμελιά της παιδικής ηλικία, δε μπορεί να πάει σχολείο, αλλά ούτε και να παίξει, πράγματα που είναι δεδομένα για άλλα παιδιά. 
Τρώει με σωληνάκι, παθαίνει επιληπτικές κρίσεις που της κόβουν την αναπνοή, είναι εντελώς τυφλή και δεν μπορεί να κουνήσει τους μύες της, ούτε καν το κεφάλι της.


 Αυτές είναι μερικές από τις διαγνώσεις των γιατρών, που τρία χρόνια τώρα προσπαθούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που προκαλεί το πρόβλημά της και ταλαιπωρεί τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της. 
"Είναι δύσκολο να ζητήσεις βοήθεια όταν δεν υπάρχει κάποια ορολογία για αυτό που πάσχει", λέει η μητέρα της, Kayleigh, η οποία είναι έγκυος, 36 βδομάδων, και ανησυχεί μήπως και το δεύτερο παιδί της γεννηθεί στην ίδια κατάσταση. 


"Παρ' όλο που δεν μπορεί να χαμογελάσει, ξέρω ότι είναι χαρούμενη...Ξέρουμε ότι δεν θα ζήσει πολύ... Αλλά προσπαθούμε να μη το σκεφτόμαστε αυτό, γιατί αυτό το μικρό κορίτσι είναι όλη μας η ζωή", προσθέτει συγκινημένη. 
Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, η οικογένεια της μικρής έχει κάνει ήδη αίτηση στο Wirral Council και επίκληση σε όλο τον κόσμο για βοήθεια.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα, ώστε να προσαρμοστεί το σπίτι σύμφωνα με τις ανάγκες της μικρής Makiyla- Rose. Να έχει εύκολη πρόσβαση στο δωμάτιό της και στο μπάνιο και να απολάμβάνει το φυσικό φως της μέρας. Πράγματα που όλοι εμείς οι υπόλοιποι τα θεωρούμε φυσιολογικά και δεδομένα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ