"Ασημένιος" ο Κώστας Φιλιππίδης στο ΕυρωπαΪκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με νέο πανελλήνιο ρεκόρ - Δείτε την προσπάθειά του (βίντεο)

Στον... ουρανό «πέταξε» ο Κώστας Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ.
 

Με άλμα στα 5,85μ. ο Κ. Φιλιππίδης βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και κατέκτησε η δεύτερη θέση στους αγώνες που γίνονται στο Βελιγράδι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, πριν φτάσει στο μεγάλο ρεκόρ, είχε από μια άκυρη στα 5.75μ. (ύψος που εγκατέλειψε) και στα 5.80μ., ενώ πέρασε με την πρώτη τα 5.85μ.

Στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν οι  Πολωνοί Λίσεκ και Βοϊσικόβσκι, οι οποίοι τερμάτισαν στην πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, με άλμα επίσης στα  5.85μ. Ο  νικητής  κρίθηκε τελικά από το πόσο καλά πήγαν στο ύψος των 5,80 (ο Λίσεκ πέρασε με την πρώτη προσπάθεια ενώ ο Φιλιππίδης είχε μια άκυρη προσπάθεια)

Στον τελικό του αγωνίσματος βρέθηκε όμως και ο 17χρονος Εμμανουήλ Κάραλης, ο οποίος τερμάτησε στην 11η θέση, στην πρώτη του συμμετοχή σε διοργάνωση μεγάλης κατηγορίας. Ο Κάραλης ήταν  ο μικρότερος αθλητής που καταφέρνει να φτάσει σε τελικό επί κοντώ αντίστοιχης διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ