Όταν ο Τζορτζ Τσακίρης - Αναστασιάδης πήρε το1961 το μοναδικό έως σήμερα Όσκαρ Ανδρικού ρόλου σε Έλληνα

Ο Τσακίρης και η συμπρωταγωνίστρια του στο έργο, Rita Moreno, έκαναν μια αναδρομή στις νίκες τους για το West Side Story κλασσικό μιούζικαλ του 1961.

«Τι τέλεια βραδιά», είπε ο Τσακίρης. «Ήταν μια τόσο απίστευτη, μοναδική, πρωτόγνωρη εμπειρία για τον καθένα μας».

Ο Τσακίρης, ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε το Όσκαρ Β´Ανδρικού ρόλου , υποδυόταν τον Μπερνάρντο, τον αρχηγό της συμμορίας των Καρχαριών. Μολονότι εμφανίστηκε σε ελάχιστες ταινίες πρωτύτερα –συμπεριλαμβανομένης της ταινίας «Οι κύριοι προτιμούν τις ξανθιές» πλάι στη Μέριλιν Μονρόε- έκανε αίσθηση με το West Side Story.

Στη συνέντευξη, ο Τσακίρης και η Μορένο (79 και 82 ετών αντίστοιχα) μίλησαν για τη φιλία τους που μετρά αισίως 52 χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα απο τη συνέντευξη Greek Reporter:


Ο Τζορτζ Τσακίρης είναι πετυχημένος χορευτής, τραγουδιστής και πολυβραβευμένος ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1934 στο Οχάιο της Αμερικής. Πατέρας του ήταν ο Στίβεν Τσακίρης και μητέρα του η Ζωή Αναστασιάδου, οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ελλάδα.

Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή Χορού και πολύ γρήγορα ξεχώρισε στον  αμερικάνικη σόουμπιζ. Η πρώτη του ταινία ήρθε το 1947 στο «Song of Love».

Η κινηματογραφική του πορεία συνεχίστηκε κατά τη δεκαετία του ’50, όπου συμμετείχε κυρίως ως χορευτής σε ταινίες μιούζικαλ ή μέλος χορωδίας.

Ήταν χορευτής στις θρυλικές ταινίες «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθιές» και «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρόε.

Το 1961 με τον ρόλο του ως Bernardo στο μιούζικαλ «West Side Story», κατάφερε να κατακτήσει το Όσκαρ αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικού ρόλου.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του δεν άργησε να έρθει. Το 1961 με τον ρόλο του ως Bernardo στο μιούζικαλ «West Side Story», κατάφερε να κατακτήσει το Όσκαρ αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Β’ ανδρικού ρόλου. Η αμοιβή του εκείνη την περίοδο, φημολογούταν ότι έφτανε ακόμα και τα 100.000 δολάρια ανά ταινία.

Στη διάρκεια της καριέρας του πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές, όπως Wonder Woman, Medical Center, Hawaii Five-0, Dallas, Murder, She Wrote και Santa Barbara και Οικογένεια Πάρτριτζ.

Ο τελευταίος ρόλος του ήταν το 1996 στην τηλεοπτική σειρά «Last of Summer Wine».Έκτοτε αποσύρθηκε και δίνει μόνο τηλεοπτικές συνεντεύξεις. 

Αν και αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αφοσιώθηκε στην δεύτερη μεγάλη του αγάπη, το κόσμημα. Κατάφερε να μετατρέψει το χόμπυ του, να κατασκευάζει ασημένια κοσμήματα, σε επάγγελμα. 

Σχεδιάζει και δημιουργεί κοσμήματα, τα οποία έχουν γίνει τα αγαπημένα καλλιτεχνών και όχι μόνο, ανά τον κόσμο. Η συλλογή του είναι γνωστή ως «The George Chakiris Collections» και τα κοσμήματα του εκτίθενται στα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του κόσμου. 

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ