Και ξαφνικά ο πλανήτης έγινε ροζ : Εκατομμύρια γυναίκες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ με οργή (φωτο)

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαδήλωσαν ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ και την ρητορική της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του σεξισμού που χαρακτήρισαν την προεκλογική του εξστρατεία.

Πάνω από 670 «Πορείες Γυναικών» από το Ηνωμένες Πολιτείες έως το  Ναιρόμπι έως το Πεκίνο,  έχουν προγραμματιστεί  σε υποστήριξη της πορείας που θα γίνει σήμερα το απόγευμα (5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) στην Ουάσινγκτον.

Στο Σίδνεϊ περίπου 3.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ και πραγματοποίησαν πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες υπολογίζονται στις σημερινές διαδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε συνολικά 57 χώρες του πλανήτη. Σύμφωνα με ειδικό των "New York Times", τέτοια κινητοποίηση με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την ανάληψη καθηκόντων ενός προέδρου έχει να συμβεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια.

"Δεν κάνουμε πορεία ως ένα κίνημα κατά του Τραμπ και μόνο, πραγματοποιούμε πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του λόγου μίσους, της ρητορικής της μνησικακίας, του μισογυνισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε η διοργανώτρια Μίντι Φράιμπαντ.

Πολλοί από τους διαδηλωτές στο Σίδνεϊ και η Μελβούρνη φορούσαν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα λεγόμενα «pussyhat», σύμβολο των γυναικών κατά του Τραμπ.

Στη Νέα Ζηλανδία, πραγματοποιήθηκαν πορείες σε τέσσερις πόλεις, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Τόκιο, ενώ στη Μανίλα περίπου 200 διαδηλωτές μιας εθνικιστικής οργάνωσης των Φιλιππίνων διαδήλωσαν για μία περίπου ώρα κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Κάποιοι κρατούσαν πανό ζητώντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε ένα πορτρέτο του Τραμπ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ