20 χρόνια «Μαζί για το Παιδί» -Βοήθεια σε πάνω από 30.000 ανήλικους ετησίως

Ειδική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων κοινωνικού έργου της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ένωση 10 κοινωφελών σωματείων που συνεργάζεται με πάνω από 200 φορείς, εκτός των δέκα μελών της, βοηθώντας πάνω από 30.000 παιδιά ετησίως από τα οποία τα 10.000 είναι σε συστημική βάση.

 

Μάλιστα πρόσφατα τιμήθηκε για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει από την Ακαδημία Αθηνών απονέμοντάς της το Αργυρό Μετάλλιο.


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ο πρόεδρος της ένωσης, Χρήστος Μπαρτσόκας αναφέρθηκε στη δράση του οργανισμού και στο «σύνθημα» που ακολουθούν που είναι η «Ισχύς εν τη Ενώσει».

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα 119  προγράμματα που στηρίζει η Ένωση για όλα τα σωματεία, σε 30 περιοχές της Ελλάδας. Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον οργανισμό που από το 2009 είδε τους ισολογισμούς του να μειώνονται στο ήμισυ, σε σχέση με τα επίπεδα του 2006.Πέραν των συνεπειών από τη συρρίκνωση της αγοράς η ανεργία είναι η αιτία να χάνουν πολλά παιδιά τις ασφαλιστικές τους λήψεις ενώ παράλληλα αυξάνεται και το ποσοστό των απόρων εξυπηρετούμενων στα ιδρύματα του φορέα.

 

Την ίδια στιγμή οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα 5 από τα 10 σωματεία της ένωσης έχουν μειωθεί σε ποσοστό 70% από τα επίπεδα του 2009 ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει συστηματικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τα ιδρύματα και διαγράφει μέρος των χρεών του στο πλαίσιο της μεθόδου ισοσκελισμού των παροχών σε φορείς υγείας , με συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού τους.


119 προγράμματα, 378 εργαζόμενοι, 281 εθελοντές

Η ένωση «Μαζί για το Παιδί»υλοποιεί σήμερα 119 προγράμματα με τη βοήθεια 378 εργαζομένων και 281 εθελοντών, καταφέροντας να παράγει πολυσχιδές κοινωνικό έργο. Η κατανομή των πόρων του ακολουθεί τα πρότυπα των διεθνών καθότι τα λειτουργικά του έξοδα δεν ξεπερνούν το 10% του ετήσιου προϋπολογισμού του, ενώ το 90% αφιερώνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του οργανισμού.

 

Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργία του το Μαζί για το Παιδί έχει καταφέρει παρά τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση να συνεργάεται αρμονικά με τα μέλη του, αλλά και να διευρύνει το γεωγραφικό και κοινωνικό του αποτύπωμα, εντάσσοντας στις δράσεις του προγράμματα για ακόμα περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και εγκαινιάζοντας συνεργασίες με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ