Έπεσαν οι υπογραφές για ΟΠΑΠ : 656 εκ. ευρώ πουλήθηκε τελικά το 33%

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. μετρητοίς και 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. μετρητοίς και 30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις). Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού και η μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή.



Τη σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της Emma Delta ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης. Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε ο πρόεδρος του Στέλιος Σταυρίδης.
Παρών στην υπογραφή της σύμβασης, όπως γράφει το emea.gr, ήταν και ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα που θα εισρεύσει στα ταμεία του κράτους με την πώληση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, ενώ προανήγγειλε και άλλες αποκρατικοποιήσεις θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε "τροχιά" ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, επικρατεί ικανοποίηση για το αίσιο τέλος στην πώληση του ποσοστού του ΟΠΑΠ, καθώς η κυβέρνηση κατόρθωσε να "κλείσει" άλλη μία σημαντική ιδιωτικοποίηση, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΣΦΑ στη Socar.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ