12 κι ούτε ένα τηλεφώνημα .... Ο Βενιζέλος για ΓΑΠ : Ήρθες και δεν είπες ούτε συγγνώμη

Σφοδρή κριτική στην στάση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και σοβαρές ανησυχίες για το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιελάμβανε η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε «ζήτημα πολιτικής ηθικής» σχετικά με την επιστροφή του  Γ. Παπανδρέου στους χώρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσει ευθέως τη στρατηγική επιλογή της ηγεσίας.

« Ξέρω καλύτερα από τον καθένα τη σημασία της ενότητας και της συσπείρωσης...Επωμίστηκα βάρη και εισέπραξα τη φθορά όταν άλλοι έφυγαν σαν ποντίκια» σημείωσε αιχμηρά ο κ. Βενιζέλος φωτογραφίζοντας τον κ.Παπανδρέου.

Με την απαραίτητη διευκρίνιση «Δεν έχω προσωπικά με κανέναν» παρατήρησε «στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας»

«Ναι στην ενότητα και την συσπείρωση, αλλά, στο όνομα όσων έμειναν πιστοί, που είδαν τον περονόσπορο να στήνει χορό πολιτικής κερδοσκοπίας, οφείλω να πω: ενότητα δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μία συγνώμη» σημείωσε και πρόσθεσε « Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις εξελίξεις ως δικαίωση. Φοβάμαι ότι άλλοι την εκλαμβάνουν ως επιβεβαίωση της λογικής στην πολιτική όλα γίνονται. Αν τον Ιανουάριο του 2015 είχαν μπει στη Βουλή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Οπως εκτίμησε το  σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν πάει μακριά καθώς όπως είπε μια συνιστώσα ( σσ ΚΙΔΗΣΟ)  εμφανίζεται  ως «αδάμας» ενώ έχει βεβαρυμένο... ΑΦΜ.

«Ιστορικά δεν μπορεί να πάει μακριά ως διακομματική συνεργασία...Γιατί το ΚΙΔΗΣΟ εμφανίζεται ως το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς το βεβαρημένο μπραντ και το υπερχρεωμένο ΑΦΜ. Πρέπει τάχιστα να προστρέξουμε στην απόφαση του συνεδρίου του 2015 και να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του μεγάλου ενιαίου φορέα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
 

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά των επιλογών της ηγεσίας λέγοντας :  «Δεν μπορεί να συγχωρεθεί ο λαϊκισμός με παλαιοπασοκικό ακροατήριο». Και αναφέρθηκε και στην επιλογή κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ η οποία του χρεώνεται σημειώνοντας « η συμμετοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν αλλοίωσε το DNA. Ήταν ομόφωνη απόφαση».

« Πώς νιώθουν όσοι υπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον ως υπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί; Πώς νιώθει εκείνος που έκανε κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη;  Όσοι πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με τον κομματικό πατριωτισμό στερούνται πραγματικού πατριωτισμού Αυτό είναι το μοναδικό πλαίσιο που μπορώ να υπηρετήσω».  

Κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα είναι γραμμικές και η χώρα «πρέπει να απαλλαγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των υπολοίπων συγγενών. Η λύση δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. Αδιανόητη η άποψη πως μας βολεύει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ