Μπαρμπαρήγου Truffles: Το ζαχαροπλαστείο που "ζωγραφίζει" 20 διαφορετικές τρούφες & φτιάχνει cookies -γλυπτά

Πήγα στο ωραίο ζαχαροπλαστείο Μπαρμπαρήγου με ένα καλό μου φίλο γνήσιο Ηρακλειώτη που ζει στην Αθήνα

Με είχε τρελάνει με τον ενθουσιασμό του για τα βουτυράτα cookies του και την ατέλειωτη αλυσίδα γεύσεων στις τρούφες του.

Όταν μπήκα μέσα όμως νόμισα ότι ήμουν σε γκαλερί τέχνης και όχι σε ζαχαροπλαστείο. Η κόρη Μπαραμπαρήγου όχι μόνο φτιάχνει μικρά αριστουργήματα ακολουθώντας και αναμορφώνοντας την παράδοση του πατέρα της στην ζαχαροπλαστική, αλλά δημιουργεί και πίνακες ζωγραφικής.

Πρόσφατα άνοιξε και στην Κηφισιά, αλλά εγώ χάρηκα που γνώρισα το αυθεντικό του Ηρακλείου Κρήτης με τα μυρωδάτα τσουρέκια του, το minimal στυλ, σε όλο το μαγαζί ώστε να μην μπουκώνεις και τα ντελικάτα κουλουράκια βουτύρου

Οι 26 μοναδικές γεύσεις τρούφας βασίζονται στην παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας από το 1937.

Ξεχωρίζουν η κλασσική, το tiramisu, το λεμόνι, το black forest, το τριαντάφυλλο… και η λίστα των ευρέως αγαπημένων γεύσεων δεν τελειώνει.  

Εκτός από τις μοναδικές τρούφες που προσφέρονται και σε «τούρτα τρούφα», στο κατάστημα θα βρείτε το εξαιρετικό πολίτικο τσουρέκι με επεξεργασία γαλλικού brioche. Το κατάστημα «Τρούφες Μπαρμπαρήγου» συμπληρώνεται από τα εκάστοτε παραδοσιακά εποχιακά γλυκά όπως τσουρεκάκια βουτύρου, κουραμπιέδες, καλιτσούνια, τα οποία προσφέρονται κατά την διάρκεια όλου του έτους.

Η χειροποίητη εκτέλεση των παραδοσιακών αυτών συνταγών συμβάλει δυναμικά στη διατήρηση των αυθεντικών γεύσεων των προϊόντων και ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις σπιτικές συνταγές της γιαγιάς.

Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής προτείνεται η σειρά τρουφάκια χωρίς γλουτένη με ακατέργαστη ζάχαρη, τσουρέκι και μπισκότα ολικής αλέσεως.

ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΓΟΥ

Λεωφ. Δημοκρατίας 12, Ηράκλειο τηλ:2810244504

Κηφισιά Παπαδιαμάντη 1 & Κηφισίας, www.barbarigo.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ