Ο «Ντιέγκο» βγήκε στη σύνταξη - Ο διάσημος σκύλος-ανιχνευτής ναρκωτικών του Τελωνείου των Κήπων αποστρατεύτηκε λόγω ηλικίας

Ένας από τους πιο επιτυχημένους διώκτες του εγκλήματος στην Ελλάδα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί....
 

Ο «Ντιέγκο», το διάσημο λυκόσκυλο- ανιχνευτής που επί χρόνια δεν άφηνε να περάσει... κουνούπι με ναρκωτικά από το Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, είναι από την Πρωτοχρονιά... συνταξιούχος!

Ο τετράποδος ανιχνευτής με τις εκατοντάδες επιτυχίες συμπλήρωσε το όριο ηλικίας και βγήκε ήδη στην αποστρατεία. Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αναφέρει ότι από 1ης Ιανουαρίου ο «Ντιέγκο» διαγράφεται από το Τελωνείο λόγω ηλικίας και «διακόπτεται το πάγιο χορήγημα τακτικής εκπαίδευσης, συντήρησης, υγιεινής, διαμονής και διατροφής που καταβάλλεται μηνιαίως».

Φυσικά, ο «Ντιέγκο» δεν θα μείνει στο δρόμο. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χειριστής του τελωνειακός υπάλληλος θα τον πάρει στο σπίτι του και θα αναλάβει αποκλειστικά την συντήρησή του. Άλλωστε, άνθρωπος και ζώο είναι εξαιρετικά δεμένοι μετά τα τόσα χρόνια κοινής εκπαίδευσης και δουλειάς, σε βαθμό που ο σκύλος θεωρείται μέλος της οικογένειας του τελωνειακού!

Ο «Ντιέγκο» αφήνει πίσω του τέσσερις... κληρονόμους, δηλαδή σκύλους- ανιχνευτές οι δύο εκ των οποίων είναι εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό ναρκωτικών. Σύντομα, θα προστεθεί και ένας ακόμη που εκπαιδεύεται στον εντοπισμό κρυμμένων χαρτονομισμάτων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ