Μega is back: Στις 6 η συνάντηση των εργαζομένων - Ο Καμπουράκης έφερε αισιοδοξία & οι μέτοχοι "ζεσταίνουν" την λύση

Ενα post του Δημήτρη Καμπουράκη στο Facebook την περασμένη Τρίτη αναπτέρωσε για μία ακόμη φορά τις ελπίδες όλων αυτών που επί μήνες αναμένουν κάτι που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του MEGA.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το MEGA μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε». 

 

Ακολούθησαν πολλές αναδημοσιεύσεις από συναδέλφους και μη, σχόλια, ρεπορτάζ και ξαφνικά όλοι πλέον δηλώνουν αισιόδοξοι ότι το video club θα πάψει να λειτουργεί και στη θέση του θα ξαναζωντανέψει το MEGA.

 

Στις θετικές εξελίξεις έρχεται να προστεθεί και η ασφαλής πληροφορία που θέλει τους εργαζομένους να επιστρέφουν στο κανάλι άμεσα. Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 18:30, παρουσία του δικηγόρου τους θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην οποία θα ανακοινωθεί και τυπικά ότι σταματούν την επίσχεση εργασίας και επιστρέφουν στα γραφεία τους. Αυτό αποφασίστηκε κατόπιν πολλών συζητήσεων, αλλά και λόγω φόβων ότι θα μπορούσε κάποιος να καταγγείλει τις συμβάσεις τους από τη στιγμή που έγινε καταβολή τριών μισθών μέσα σε έναν μήνα, τον Δεκέμβριο.

 

Αλλωστε είναι πλέον κοινή αίσθηση ότι πρέπει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς τα προβλήματα φαίνεται να ξεπερνιούνται και το τρένο να ξαναμπαίνει στις ράγες. Ηδη η επίσχεση έχει προκαλέσει ρωγμές στις σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, έχει παραλύσει το MEGA και έχει βάλει τον ενημερωτικό του τομέα στον πάγο, σε μια περίοδο μάλιστα όπου το τίμημα είναι πολύ ακριβό.

 

Την ίδια αισιόδοξη αίσθηση για την επόμενη μέρα στον σταθμό της Μεσογείων αποπνέει και το κείμενο που δημοσίευσε πριν από μερικές ημέρες ο επί χρόνια συνεργάτης και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για δόσεις που πληρώνονται, για δάνεια που εξυπηρετούνται, ενώ χαρακτηρίζει το κανάλι ως «το πιο ισχυρό brand στην Ελλάδα, που αν και ουσιαστικά κλειστό έχει έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ τον μήνα».

 

Στο κείμενο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος στο blog του τίθεται υπέρ της άμεσης επανέναρξης των δελτίων ειδήσεων και εναντιώνεται στις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ για στάσεις εργασίας.

 

Γενικότερα κατηγορεί την Ενωση για τη στάση της απέναντι στους εργαζομένους. Τέλος, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του χρεώνει εκδικητικότητα απέναντι στο κανάλι, την οποία πρέπει να σταματήσει, ενώ τον κατηγορεί και για απουσία αριστερής ευαισθησίας στα εργασιακά θέματα.

Στις 18:30 η κρίσιμη συνάντηση των εργαζομένων του MEGA

 

Με αναβολή μερικών ωρών και συγκεκριμένα στις 18.30 τελικά θα πραγματοποιηθεί απόψε η συνάντηση των εργαζομένων του Mega με τους δικηγόρους τους προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους εν όψει των εξελίξεων στον σταθμό. 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περισσότερες εισηγήσεις θα είναι υπέρ της επιστροφής στην εργασία τους και διακοπής της επίσχεσης στην οποία έχουν προβεί εδώ και μερικούς μήνες λόγω μη καταβολής της μισθοδοσίας. 

 

Υπάρχει μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων, μάλιστα, οι οποίοι ακόμη κι αν η εισήγηση είναι αρνητική έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν κανονικά στο κανάλι εκτιμώντας πως πλέον έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και επιπλέον προτιμούν να βρίσκονται στις θέσεις τους εν όψει των όποιων θετικών εξελίξεων. Μάλιστα διατυπώνονται αντιδράσεις για την συνεχιζόμενη αποχή η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους επιζήμια όχι μόνο για το Mega αλλά και για το δικό τους μέλλον στο επόμενο στάδιο. 

 

Μαζί με όσους διακόψουν την επίσχεση, που εκτιμάται θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία, θα επιστρέψουν κανονικά και όσοι δεν είχαν κινηθεί νομικά και απλά απείχαν λόγω μη λειτουργίας του ενημερωτικού τομέα. 

 

Παράλληλα θα υπάρξει ανακοίνωση στην οποία θα διατυπώνεται επίσημο αίτημα προς τους μετόχους και την διοίκηση του καναλιού να δοθεί προς τους εργαζομένους ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων καθώς και να γίνει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια για την επόμενη ημέρα στον σταθμό. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ