Χειμωνιάτικη μανιταρόσουπα με σουβλάκια κοτόπουλο μας φτιάχνει σήμερα που κάνει κρύο ο Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ένα υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Υλικά Συνταγής
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια
1 λίτρο νερό
350 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα στα τέσσερα
250 γραμμάρια πλευρότους κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
100 γραμμάρια αποξηραμένα σιτάκε
100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο 
½ ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση Συνταγής
Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα στραγγίζετε. 
Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 30-40 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και προσθέτετε τα μανιτάρια.
Όταν τα μανιτάρια μαραθούν, μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα υλικά από το τηγάνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και συμπληρώνετε με 1 λίτρο χλιαρό νερό και το ζουμί από τα αποξηραμένα μανιτάρια. 
Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 περίπου λεπτά. 
Περνάτε τη σούπα από ένα πολυμίξερ για να γίνει βελουτέ, να πάρει λεία μορφή, και επιστρέφετε τη σούπα στη κατσαρόλα. 
Αφήνετε τη μανιταρόσουπα να σιγοβράσει για ακόμη 5-8 λεπτά και τέλος προσθέτετε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύετε για να λιώσει ομοιόμορφα. 
Παράλληλα με τον βρασμό της σούπας, σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα φιλετάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα περνάτε σε καλαμάκια 
Σερβίρετε την σούπα με δύο καλαμάκια για σε κάθε πιάτο.

 

Who is who


Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ