Βρετανή εντόπισε έγκαιρα ένα διακριτικό σημάδι του καρκίνου του μαστού, χάρη σε μια φωτογραφία στο Fb

Ο καρκίνος του μαστού είναι από τους πιο διαδεδομένους τύπους καρκίνου για τις γυναίκες παγκοσμίως.

Τα συμπτώματα ποικίλουν. Στην περίπτωση της Κλερ Γουόρνερ από τη Βρετανία  υπήρχε μόνο ένα: ένα μικρό λακκάκι στην κάτω πλευρά του αριστερού στήθους.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ανέβαζα στο προφίλ μου αυτή τη φωτογραφία», γράφει η Κλερ Γουόρνερ. «Σας παρακαλώ διαβάστε αυτήν την ανάρτηση. Ή πιο σωστά δείτε αυτή τη φωτογραφία». Ένα μικρό, διακριτικό λακκάκι στο κάτω μέρος του στήθους. Ωστόσο, τονίζει ότι θα το είχε παραβλέψει εάν δεν είχε δει μια «φίλη» της στο Facebook να ποστάρει μια παρόμοια φωτογραφία.

«Αυτή είναι η φωτογραφία του αριστερού μου στήθους. Η μικρή μοβ μελανιά είναι το σημάδι που άφησε η βιοψία. Το μικροσκοπικό λακκάκι, πάνω αριστερά, είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού. Εγώ το εντόπισα χάρη σε μια φωτογραφία στο Facebook. Και ήμουν τυχερή, διότι το παρατήρησα πολύ νωρίς. Δεν ένιωσα κανένα εξόγκωμα στο στήθος μου. Ακόμα δεν το νιώθω. Τελικά είναι ένα μικρό ογκίδιο και με μια επέμβαση, χημειοθεραπεία και ραδιοθεραπεία θα το νικήσω», γράφει η Κλερ.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ