Tο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων - 10 πράγματα που μας διδάσκουν οι γιορτές και δεν είχαμε σκεφτεί

Αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας σηματοδοτεί, σύμφωνα με την επιτυχημένη συγγραφέας Κατερίνα Τσεμπερλίδου, η αλλαγή της χρονιάς.

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τις γιορτές με διασκέδαση, διακοπές και καλό φαγητό. Υπάρχουν όμως 10 υπέροχα πράγματα που μας διδάσκουν τα Χριστούγεννα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε.

1. Μας διδάσκουν την προσφορά.

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι περιμένουν κάποια γιορτή ή ένα επίσημο γεγονός για να προσφέρουν κάτι, οτιδήποτε στον διπλανό τους. Είτε αυτός είναι ένας φίλος, ένας συγγενής ή ο σύντροφος. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση τα Χριστούγεννα λειτουργούν θετικά για τους ανθρώπους, καθώς οι περισσότεροι νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Όσο κοινότυπο και να ακουστεί, η πράξη έχει σημασία και το κλίμα των Χριστουγέννων σε… σπρώχνει να κάνεις κάτι για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

2. Μας διδάσκουν τη σκληρή δουλειά.

.Μην νομίζεις πως οι γιορτές είναι κάτι χαλαρό και ευχάριστο. Αν δεν υπάρχει πρόγραμμα μπορούν να καταστραφούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα που θα το συνδυάσεις βέβαια με τη δουλειά σου για να μπορέσεις να κάνεις τα ψώνια σου, να συντονίσεις τα μέλη της οικογένειας ή ακόμα και για να προγραμματίσεις ένα ταξίδι αν αυτό είναι που θέλεις να κάνεις. Αν διαθέσεις λίγες ημέρες πριν για να οργανώσεις όλα όσα έχεις στο μυαλό σου, στο τέλος θα ανταμειφθείς και ίσως περάσεις τα καλύτερά σου Χριστούγεννα.

3. Μας διδάσκουν ευγνωμοσύνη.

Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε όλα όσα έγιναν τη χρονιά που φεύγει. Καλά και άσχημα μπαίνουν σε μια ζυγαριά. Από όποια μεριά κι αν γέρνει, το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να είσαι ευγνώμων για όλα έζησες ακόμα ένα χρόνο και βέβαια να κοιτάζεις το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα εδώ στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ