Ντροπή: Οι μαθητές του ειδικού σχολείου στα Λεχαινά συνεχίζουν επί 12 χρόνια να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ

Το ειδικό σχολείο στα Λεχαινά ιδρ'υθηκε το 1998 και παρέχει εκπαίδευση σε άτομα που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, όπως είναι τα αυτιστικά παιδιά.

Έως το 2004 το Ειδικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν περίπου 10-12 παιδιά, στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο εντός της πόλης των Λεχαινών. Από το 2004 το Ειδικό Σχολείο εγκαθίσταται προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες (κοντέινερ) στον αύλειο χώρο του Β Δημοτικού Σχολείου. Και από τότε ξεκινά το…μαρτύριο.

Επί 12 χρόνια, από το 2004 έως σήμερα, το Ειδικό Σχολείο στο οποίο φοιτούν 14 παιδιά (9 αγόρια και 5 κορίτσια) παραμένει στον αύλειο χώρο του Β Δημοτικού, αλλά παράλληλα παραμένει και στα κοντέϊνερ, τα οποία  έχουν αρχίσει να εμφανίζουν διάβρωση σε πολλά σημεία.

Ελλείψεις και σε προσωπικό

Μέσα σε αυτά το κοντέϊνερ των λίγων τετραγωνικών μέτρων κινούνται τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Μυλωνάκης και οι άλλοι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα παιδιά αυτά.

«Στο Ειδικό Σχολείο φοιτούν 14 παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, έχουν διάφορα νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου, ή είναι παιδιά με δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου», λέει ο κ. Μυλωνάκης και συνεχίζει:

«Το Σχολείο μας καλύπτει την περιφέρεια των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Όσο ν  αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό:  το σχολείο στελεχώνεται από 4 δασκάλους ειδικής αγωγής, έναν φυσικοθεραπευτή, έναν λογοθεραπευτή, έναν Κοινωνικό Λειτουργό και ένα ειδικό βοηθό. Δυστυχώς δεν διαθέτει το σχολείο μας ούτε ψυχολόγο ούτε σχολικό νοσηλευτή, ειδικότητες απαραίτητες για τις ανάγκες αυτών των παιδιών. »

Στην ερώτηση αν έχουν γίνει ενέργειες για να υπάρξει κτίριο που να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο, ο διευθυντής του σχολίου απαντά: «Βεβαίως και έχουμε κάνει ενέργειες. Στις 12 Νοεμβρίου του 2014, στείλαμε έγγραφο στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης  και το κοινοποιήσαμε και σε άλλες υπηρεσίες με το οποίο ζητούσαμε να ανεγερθεί κατάλληλο διδακτήριο με προδιαγραφές ειδικής αγωγής για να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση. Συναντήθηκα και δύο τρεις φορές με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα».

Την ερχόμενη Παρασκευή στο Ειδικό Σχολείο θα γίνει μια μικρή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα 14 παιδιά που η Πολιτεία επέλεξε να τα εκπαιδεύει σε κοντέινερ. Στην γιορτή αυτή θα μοιραστούν δώρα από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Περιφέρειας Λεχαινών, ένα Σύλλογο που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά αυτά.

Πηγή, φωτό: patrisnews.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ