Ο Άκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε τα καλύτερα σοκολατένια μπισκότα για τις γιορτές

Θα τα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!

Συστατικά
150 γρ. αλεύρι
120 γρ. κακάο
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. βούτυρο
140 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι χοντρό
5 γρ. σιρόπι βανίλια
140 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή 130 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε λίγο ακόμα (προσοχή μη το χτυπήσουμε πολύ).
Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με τα χέρια ή με μία σπάτουλα για να ενώσουμε το μέιγμα μας. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 ίσα μπαστούνια (κορμούς) και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά για 1-2 ώρες.
Ύστερα κόβουμε τα μπαστουνάκια μας σε κάθετες φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για 10 λεπτά. 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ