Γ@μ@ το φελέκι μου: Όταν ο Τραμπ ξεφτίλισε τα media μέσα στο σπίτι του: Άφωνοι CNN, NBC, New York Times

Διευθυντικά στελέχη και δημοσιογράφοι από CNN, NBC, ABC, Fox News, CBS και MSNBC συμμετείχαν στη –διάρκεια μιας ώρας- συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Είχαν συμφωνήσει όμως, να μην αποκαλύψουν τι είπανε. Όπως λέγεται στη "δημοσιογραφική" γλώσσα, ήταν off the record. Αλλά ακόμη και στις off the record διαρροές υπάρχουν πάντα. Και αυτά που διέρρευσαν, δύσκολα θα τα πίστευε κανείς αν μιλούσαμε για έναν άλλο άνθρωπο και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το ρεπορτάζ της New York Post είναι αποκαλυπτικό. Ίσως και λίγο τρομακτικό για το τι θα κάνει ο Τραμπ όταν θα γίνει και επίσημα πρόεδρος. Δυο πηγές που έχουν γνώση για τα όσα έγιναν μέσα στο διαμέρισμα του Τραμπ δήλωσαν στην NY Post πως ήταν σαν «γαμ@@@@@ εκτελεστικό απόσπασμα». Εκεί "έστησε" ο Τραμπ τα 30 έως 40 άτομα που είχε απέναντί του.

«Ο Τραμπ άρχισε από τον πρόεδρο του CNN Τζέφ Ζούκερ και είπε: "μισώ το δίκτυό σας, όλοι στο CNN είναι ψεύτες και θα έπρεπε να ντρέπεστε"» είπε μια από τις πηγές. «Η συνάντηση ήταν μια σκέτη καταστροφή. Τα στελέχη των media και οι παρουσιαστές πήγαν στη συνάντηση νομίζοντας ότι θα συζητούσαν την πρόσβαση που θα έχουν στην κυβέρνηση Τραμπ αλλά αντίθετα ο Τραμπ τους ξεγύμνωσε», πρόσθεσε. Τα ίδια επιβεβαίωσε και μια δεύτερη πηγή.

Η συνάντηση έγινε σε ένα μεγάλο δωμάτιο του "παλατιού" του Τραμπ. «Ο Τραμπ έλεγε συνέχεια "είμαστε σε δωμάτιο γεμάτο από ψεύτες, τα ανήθικα, τα κατάλαβαν όλα λάθος". Απευθυνόταν σε όλους στο δωμάτιο αποκαλώντας τα media ανήθικα, δόλια και ψεύτες. Μίλησε ονομαστικά στον Τζεφ Ζούκερ και του είπε ότι όλοι στο CNN ήταν ψεύτες και το CNN είναι ένα δίκτυο από ψεύτες», τόνισε η ίδια πηγή.

«Δεν ονομάτισε την Κέιτ Ταρ (ρεπόρτερ του NBC) αλλά μίλησε για μια ανταποκρίτρια του NBC που τα κατάλαβε όλα λάθος, μετά αναφέρθηκε σε κάποια ανταποκρίτρια ενός δικτύου που έβαλε τα κλάματα όταν έχασε η Χίλαρι, η οποία ήταν μια από τις "οικοδέσποινες ενός debate και η οποία ήταν η Μάρθα Ράντατζ, η οποία ήταν επίσης παρούσα».

Την Τρίτη ο κλήρος «έπεσε» στους New York Times

Σιγά να μην είχε τέλος ο «πόλεμος» που ξεκίνησε ο Τραμπ με τα μέσα! Συγκεκριμένα, την Τρίτη είχε προγραμματισμένη συνάντηση όχι με δημοσιογράφους, αλλά με την ηγεσία των New York Times.

Και ήρθε η ώρα για να τους… πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, μιας και η εφημερίδα έχει συγκρουστεί μαζί του δημόσια ουκ ολίγες φορές.

Μπορεί όλοι να είχαν ετοιμαστεί, να ήταν όλα στημένα στην εντέλεια, αλλά ο «αποφασίζω και διατάζω» πρόεδρος των ΗΠΑ τα ακύρωσε και δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για να το κάνει.

«Ακύρωσα τη συνάντηση με τους αποτυχημένους New York Times όταν άλλαξαν οι όροι και οι συνθήκες της συνάντησης την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό» έγραψε και συνέχισε, βγάζοντας στους μόλις 140 χαρακτήρες που χωράει ένα τουίτ όλη του την κακία: «Οι αποτυχημένοι New York Times μόλις ανακοίνωσαν ότι τα παράπονα για εκείνους έχουν φτάσει σε υψηλό 15 ετών. Μπορώ να το καταλάβω, αλλά προς τι ανακοίνωση;».

Βέβαια, ο Τραμπ τους έκανε τη χάρη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθούν εκ νέου, αφήνοντας ωστόσο ξανά το δηλητήριό του, λέγοντας ότι  η εφημερίδα συνεχίζει να καλύπτει τα θέματα που τον αφορούν με τον ίδιο «κακό» τρόπο!

Αναπάντητη αυτή η επίθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να μείνει: «Δεν είχαμε ενημερωθεί πως η συνάντηση ακυρώθηκε μέχρι που είδαμε το tweet του εκλεγμένου προέδρου. Δεν αλλάξαμε τους κανόνες και δεν προσπαθήσαμε καν. Εκείνοι (προφανώς οι συνεργάτες του Τραμπ) προσπάθησαν (σ.σ. να αλλάξουν τους όρους της συνάντησης) χθες, ζητώντας μόνο μια ιδιωτική συνάντηση και όχι on the record, στην οποία αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε. Στο τέλος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα επιστρέφαμε στο αρχικό σχέδιο μιας μικρής off the record συνάντησης με τους ρεπόρτερ και τους αρθρογράφους» έγραψαν οι New York Times.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ