Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του Γαλαξία του Αντώνη Φωνιαδάκη στο REX

Με θερμό χειροκρότημα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Γαλαξία του Αντώνη Φωνιαδάκη, στο Θέατρο Rex - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη", την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016.

 Ο Γαλαξίας αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Ένα μαγικό σύμπαν - ανάμεσα στο χορό και το θέατρο- δημιούργησε ο, διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης στην σκηνή του Rex, θέτοντας ερωτήματα για την γέννηση του σύμπαντος και την δημιουργία "εκ του μηδενός", με συνοδοιπόρους τη μουσική των Ιάννη Ξενάκη, Γκυαίργκυ Λίγκετι και Ζυλιέν Ταρρίντ, αλλά και τα φιλοσοφικά, επιστημονικά και θεωρητικά κείμενα.
 
 
Οι τέσσερις χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μάγδα Κούκου - Φέρρα, Στέλιος Κατωπόδης, Μάικλ Ντούλαν και Θανάσης Σολωμός, οι δύο ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου Λεονί Ξεροβάσιλα και Κωνσταντίνος Γεωργαλής, όπως επίσης οι τέσσερις χορευτές σύγχρονου χορού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρω Σταυρινού, Γιάννης Λάβνερ, Πιερ Μαζεντί, ανταποκρίθηκαν θεματικά στην εξαιρετικά απαιτητική χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και στην ιδιαίτερη ερμηνεία των κειμένων.
 
 
Η λιτή αλλά εντυπωσιακή σκηνογραφία και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη, καθώς και ο ηχητικός σχεδιασμός και οι προβολές του Ζυλιέν Ταρρίντ συνέβαλαν αποφασιστικά στην υποβλητική ατμόσφαιρα της παράστασης. Υπεύθυνη για την επιλογή των κειμένων και την δραματουργία της παράσταση ήταν η Έρι Κύργια.
 
 
Επόμενες παραστάσεις
 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016 - Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές στις 19.00)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ