Το νέο βιοκαύσιμο που προέρχεται από ... κεράσια! Λέγεται Cherika και τροφοδοτεί μικρούς πυραύλους

Μπορούν τα κεράσια να αποτελέσουν την επόμενη πηγή καυσίμων; Σίγουρα ναι, λένε τα μέλη της λέσχης Αεροδιαστημικών Τεχνολογιών Zodiac από τη βουλγαρία.

Η λέσχη παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από κεράσια. Το καύσιμο χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει έναν  μικρό γεωργικό πύραυλο, που χρησιμοποιείται στην καταπολέμηση του χαλαζιού.

Ο μικρός πύραυλος, βάρους δύο κιλών , εκτοξεύθηκε οντά στο χωριό Σίσκοφτσι,  στα πλαίσια της  παραδοσιακή «Γιορτής των κερασιών». Κατά την εκτόξευση πέταξε σε ύψος πάνω από 600 μέτρα με ποσότητα καυσίμου που δεν ξεπερνούσε τις πέντε ή έξι κουταλιές της σούπας.

Το νέο, φιλικό προς το περιβάλλον, καύσιμο που ονομάζεται Cherika, από τις λέξεις κεράσι και καραμέλα. Το καύσιμο παράγεται από καρπούς κακής ποιότητας, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Οι εφευρέτες δηλώνουν ότι έχουν κατασκευάσει και άλλα, σύνθετα υλικά με βάση την βιομάζα από κεράσια ή τους πυρήνες τους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η τεχνολογία δεν έχει προσελκύσει οικονομική υποστήριξη.

Οι πύραυλοι κατά του χαλαζιού θεωρούνται ψευδοεπιστημονικές συσκευές αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας που υποτίθεται ότι προκαλούν δονήσεις που εμποδίζουν τη διαμόρφωση του χαλαζιού στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ