O Άκης σε συνταγή με άρωμα... Ιταλίας: Ριγκατόνι με τόνο και λιαστές ντομάτες στον φούρνο

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συστατικά
500 γρ. ριγκατόνι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
αλάτι
πιπέρι
4 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 γρ. κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
120 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένo
150 γρ. κίτρινο τυρί τσένταρ, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ριγκατόνι μας.
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Όσην ώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι,  το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ή σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στο μπολ την σάλτσα μας, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τον τόνο, το τσένταρ , μαϊντανό, πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι,
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25x35) και φροντίζουμε να απλωθούν τα ριγκατόνι μας παντού.
Πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​