''Μονάκριβο'': Το Made in Greece μοναδικό, πολύτιμο & αγαπημένο 100% extra παρθένο ελαιόλαδο

Το Μονάκριβο είναι 100% extra παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και μηχανικά μέσα, από επιλεγμένες ελιές που συλλέγονται με το χέρι

Το Μονάκριβο είναι αγνός χυμός ελιάς και παρασκευάζεται στους ηλιόλουστους, ημιορεινούς ελαιώνες στο Γεράκι Ήλιδας Πελοποννήσου σε υψόμετρο 160 μέτρων, το οποίο θεωρείται ιδανικό για την παραγωγή ελαιολάδου.

125 ελαιοπαραγωγοί στο Γεράκι της Ηλείας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την πολυμετοχική εταιρεία «Μονοπάτι ΑΕ» για να προωθήσουν το «Μονάκριβο» προϊόν που παράγουν. Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής της εταιρίας εξιστορεί στο eirinika.gr όλη την πορεία της εταιρίας και μας παρουσιάζει το ‘’Μονάκριβο’’ του.
 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Ποιο είναι το  αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησης σας;
Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος: Δραστηριοποιούμαι στο χώρο του επιχειρείν από το 1982 Εκπροσωπώντας  διαφόρους επώνυμους οίκους του εξωτερικού στην  Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια ,εγώ και η ομάδα έχουμε καταφέρει να  δημιουργήσουμε  σταθερές επικοινωνιακές σχέσεις μαζί τους.Το κλειδί λοιπόν στην δημιουργία σκέψης της νέας ενασχόλησης μου ήταν αυτό δλδ η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ . Αγαπώντας τον τόπο καταγωγής μου  το χωριό Γεράκι  Ήλιδας και γνωρίζοντας την άριστη ποιότητα παραγωγής ελαιόλαδου που παράγουν οι φίλοι συγχωριανοί μου σκέφτηκα ότι ΝΑΙ μπορούμε και εμείς να κάνουμε το λάδι μας γνωστό πέραν της χώρας μας. Την σκέψη μου  αρχικά  μοιράστηκα ένα βράδυ στην πλατεία του χωρίου, σε συζήτηση που ει χα με   πολύ κάλους  φίλους.Εν συνεχεία έγιναν κάποιες άτυπες γενικές συνελεύσεις και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πολυμετοχική εταιρεία ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΕ {Ομάδα Παραγωγών}. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε  η διαδρομή μας στο μονοπάτι μας.
Το πολύτιμο, αγαπητό είναι το MONAKRIVO ελαιόλαδο μας.Το Μονάκριβο είναι 100% extra παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψις και μηχανικά μέσα, από επιλεγμένες ελιές που συλλέγονται με το χέρι.οι 125 πιστοποιημένοι ελαιοπαραγωγοί ακολουθούν τις απαιτήσεις του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή Agro 1 και Agro 2 και παράγουν ετησίως 600 με 700 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.Αναπόσπαστο μέρος των παρεμβάσεων αποτελεί η εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας στο  προϊόν  δηλαδή η παρακολούθησή και πλήρης καταγραφή των ενεργειών που απαιτούνται για την παραγωγή του. Το ιστορικό αυτό τηρείται ηλεκτρονικά και διασυνδέεται και με το σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιοκαλλιέργειας καθώς και με το Σύστημα.

Ε.Ν: Πως θα ξεχωρίσει το monakrivo μέσα από πληθώρα ελαιολάδων πλέον;
Π.Κ: Από την ονομασία και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο μοναδικό, Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων,  ISO 22000:2005.Δωσαμε επίσης  μεγάλη έμφαση και στο design το οποίο επιμελήθηκε  αποκλειστικά η κόρη μου κα/Ζωή Παναγιωτοπουλου σε συνεργασία με την διαφημιστική μας εταιρεία, δημιουργώντας 3 εκπληκτικά μπουκάλια διαφόρων χρωμάτων ,Λίμνες{πρασινο ματ}: Από 100% Κορωνέικη ποικιλία. Διαθέτει μια υπέροχη, βελούδινη υφή, ζωντανό χρώμα, πλούσια γεύση και χαμηλή οξύτητα.
Αφανούλες{μπορτνώ ματ}: Από 97% Κορωνέικη και 3% ποικιλία Ματολιά,  αφήνει μια ακαταμάχητη φρουτώδη, ελαφρά πικρή, επίγευση.  
Βιολογικό: Αποκλειστικά από ελαιόδενδρα βιολογικής καλλιέργειας,  θα σας εκπλήξει με την μοναδικά, φυσική γεύση του.Το «Μονάκριβο» έχει βραβευτεί σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς. Στην Eleotechnia απέσπασε το Χρυσό Αριστείον 2014 και ακόμα δύο βραβεία για τη συνολική εικόνα της συσκευασίας του και στις Κάννες «Les Olivalies» αργυρό βραβείο για την εξαιρετική του ποιότητα.

Ε.Ν: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;
Π.Κ: Κάθε νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα έχει τις δυσκολίες του, πόσο μάλλον για εμάς τους επιχειρηματίες που στήνουμε τις δουλειές στην Ελλάδα την εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι καθημερινότητα για εμάς είναι ένα στοίχημα να περάσουμε τα εμπόδια και πάμε παρακάτω

Ε.Ν: Πώς βλέπετε την εξωστρέφεια σας;
Π.Κ: Η εξωστρέφεια για μας ήταν και είναι ο βασικός στόχος στη επιτυχία. Δεδομένου ότι η εταιρεία διανύει τον 3ο χρόνο λειτουργίας της, Η φήμη για το  ΜΟΝΑKRIVO greek extra virgin olive oil έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εξαγωγής του ελαιόλαδου. Ήδη, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την εξαγωγή του ελαιόλαδου στις ΗΠΑ.

Ε.Ν: Εμείς λέμε την στήλη μας ''Made in Greece''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας προϊόν ή δημιούργημα;
Π.Κ: Το προϊόν μας  είναι αγνός ελληνικός  χυμός ελιάς που συλλέγεται από έμπειρους  αγρότες  και παρασκευάζεται στους ηλιόλουστους, ημιορεινούς ελαιώνες στο Γεράκι Ήλιδας Πελοποννήσου σε υψόμετρο 160 μέτρων, το οποίο θεωρείται ιδανικό για την παραγωγή ελαιόλαδου. Το πευκοδάσος και η δροσερή αύρα του Ιονίου Πελάγους συνδυάζονται ιδανικά σε αυτόν τον αρχαίο τόπο με αποτέλεσμα ένα χρυσοπράσινο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλή οξύτητα, απαλή φυσική γεύση και πλούσιο άρωμα φρέσκου καρπού. Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω συνάδουν σ ένα αποτέλεσμα καθαρού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ προϊόντος.

Ε.Ν: Πού ονειρεύεστε  να φτάσει στο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;
Π.Κ: Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να υπάρξει αύξηση των εξαγωγών μας μέσα στην επόμενη 3ετια καθώς και αύξηση μελών της Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - ΜΟΝΟΠΑΤΙ Α.Ε.

monakrivo.com

Facebook: Monakrivo Olive Oil

Συνέντευξη: Ειρήνη Νικολοπούλου

Επιμέλεια - Οπτικοποίηση: Μέτσαϊ Μαρία

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ