Είστε στην Κέρκυρα για διακοπές ; θυμηθείτε ότι εκεί βρίσκεται το Καλύτερο Εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 χρυσούς σκούφους και με Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας

Τι λέει ο ίδιος ο Ετόρε Μποτρίνι για το Ετρούσκο του;

Παρότι οι σεφ προτιμούν να εκφράζονται με γεύσεις, θέλησα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που θα παρέμενε γνωστό μόνο στους παροικούντες τη γαστρονομική Ιερουσαλήμ του τόπου μας.



Η σημερινή μέρα όμως είναι ξεχωριστή για όλους εμάς στο Etrusco-Ettore Botrini Group, καταρχήν γιατί το εστιατόριο Etrusco, στην Κέρκυρα ανακηρύχθηκε από την κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος- Alpha Guide το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα, για το 2013 και του απονέμονται δύο Χρυσοί Σκούφοι, κατά δεύτερον γιατί απονέμεται Χρυσός Σκούφος και πάλι στο Botrini's, στην Αθήνα, αλλά κυρίως γιατί είναι η πρώτη φορά, που απονέμεται στο Etrusco και ο τίτλος του πρώτου, καλύτερου εστιατόριου Ελληνικής Κουζίνας, βραβείο που δικαιώνει το project που δουλεύουμε τρία χρόνια τώρα.



Ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα για τα γυρίσματα των εκπομπών μου άρχισα αντιλαμβάνομαι την έλλειψη γαστρονομικής κουλτούρας στα μέρη που επισκεπτόμουν. Τοπικές συνταγές υπάρχουν, καλά προϊόντα βγαίνουν, αλλά σπάνια τα συνδέουμε με τα εστιατόρια μας και τα ενσωματώνουμε στα πιάτα μας.
Έτσι σκέφτηκα πως μελετώντας την παράδοση του νησιού μου και την γαστρονομική του κουλτούρα θα κατάφερνα να εκφράσω το γαστρονομικό του ιδίωμα σε ένα διαφορετικό επίπεδο έντεχνης κουζίνας. Χωρίς να ξεχνώ τα διδάγματα που πήρα από τον Ιταλό σεφ, πατέρα μου για την ανάγκη μιας αληθινής κουζίνας με ταυτότητα και ποιότητα, ένιωσα τον Κερκυραίο μέσα μου να ζητάει να εκφραστεί.



Για αυτό το λόγο δημιούργησα μια ομάδα από νέους μαγείρους, που αγαπάνε την κουζίνα και θέλησαν να μελετήσουν μαζί μου τα μυστικά της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Κέρκυρας, τα ιδιαίτερα προϊόντα που παράγονται στο νησί και με αυτόν τον γνώμονα να δουλέψουν για την δημιουργική αποτύπωση της παράδοσης, αλλά με στόχο την εξέλιξη της, μέσα από το πρίσμα και τις τεχνικές της σύγχρονης γαστρονομίας.
Είμαι βέβαιος πως η βράβευση αυτή θα αποτελέσει μεν για μένα και τους συνεργάτες μου την απαρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου, αλλά θα δώσει και σε πολλούς άλλους νέους σεφ το ερέθισμα να «επισκεφτούν» ξανά τον τόπο τους μελετώντας, δημιουργικά, την κουζίνα του.

Έκτορας Μποτρίνι
www.etrusco.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ