Made in Greece η Χριστίνα Οικονόμου: Στη λίστα του Forbes με τους 10 κορυφαίους νέους σχεδιαστές

Η Χριστίνα Οικονόμου είναι νεαρή σχεδιάστρια μόδας και συγκαταλέγεται στη λίστα με τους «30 κάτω των 30» σχεδιαστές μόδας που παρουσίασε το Forbes.

Η Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της μόδας σπουδάζοντας στο Ινστιτούτο Marangoni στο Παρίσι, και κέρδισε το 2011 το Διεθνές Βραβείο στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον οίκο Giambattista Valli και εργάστηκε σαν ανταποκρίτρια για την ελληνική Vogue στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά της, την Αθήνα, το 2013, για να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να φτιάξει τη δική της επιχείρηση.

Οι συλλογές της, με γραμμές όμορφες και προοδευτικές, αλλά ταυτόχρονα διαχρονικές και αξιοζήλευτες ξεχωρίζουν εδώ και χρόνια. Ελπίδα της είναι να δημιουργήσει μια γραμμή που προσφέρει μια εκλεπτυσμένη εκκεντρικότητα σε ρούχα ημέρας και νύχτας, χρησιμοποιώντας όμορφα μεταξωτά υφάσματα που φτιάχνονται σε μια πόλη με παράδοση σε αυτό, στο Σουφλί.

«Ήταν το πιο σημαντικό σημείο για μένα το 2013, όταν δημιούργησα το δικό μου brand. Πιστεύω πως πολλοί νέοι σχεδιαστές σήμερα διαπιστώνουν πως το εκπαιδευτικό σύστημα που αφορά τους σχεδιαστές σε προετοιμάζει για τις προκλήσεις που έχει το σχέδιο, αλλά όχι απαραίτητα για τις δοκιμασίες και τις παγίδες που κρύβει η δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης».

Η Χριστίνα ξεκίνησε το brand της σαν έμπνευση μέσα από το προσωπικό της μοναδικό γούστο: την ιδέα του να φτιάξει μοντέρνα ρούχα με έντονο το μεσογειακό στοιχείο. Η ζωή της πόλης συναντά την καθημερινότητα των νησιών. Το όραμα που κρύβουν τα ρούχα της είναι τα μη συμβατικά σχήματα, τα ασυνήθιστα υφάσματα και τα μεταξωτά prints.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ