Είδε φωτογραφίες του αρραβώνα της, ξέσπασε σε κλάματα κι έχασε 50 κιλά - H 24χρονη Χάλεϊ χαμογελά ξανά

Η 24χρονη Χάλεϊ Σμιθ από το Αμαρίλο του Τέξας έπαθε σοκ όταν είδε τις φωτογραφίες της από την ημέρα που ο αγαπημένος της τής έκανε πρόταση γάμου, τον Ιούλιο του 2015. Ζύγιζε 125,5 κιλά.

Τότε, όπως η ίδια εξομολογείται στην Daily Mail, ξέσπασε σε κλάματα, όχι αναπολώντας τη ρομαντική στιγμή που έζησε, αλλά βλέποντας τα παραπανίσια της κιλά. Για τον λόγο αυτό, δεν θέλησε να ανεβάσει στα social media καμία φωτογραφία της από τη σημαντική για αυτήν ημέρα και αποφάσισε να αδυνατίσει, ώστε στον γάμο της να μην έχει καμία σχέση με το είδωλο που αντίκριζε στον καθρέφτη της.

Από τότε, μεταμόρφωσε την καθημερινότητά της. Έβαλε στη ζωή της το καθημερινό τρέξιμο και από το junk food που έτρωγε σε καθημερινή βάση, το γύρισε στα φρούτα και τα λαχανικά. Τώρα, γυμνάζεται 2 φορές την ημέρα, ενώ το Σάββατο 11 Οκτωβρίου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Ματ Σμιθ έχοντας χάσει 50 κιλά!

«Μισούσα την εικόνα μου στις φωτογραφίες του αρραβώνα. Έβλεπα τις φωτογραφίες κι έκλαιγα. Δεν με αναγνώριζα. Δεν τις ποστάρισα επειδή ντρεπόμουν πάρα πολύ για το πώς είχα αφήσει τον εαυτό μου, κάτι το οποίο είναι λυπηρό, δεδομένου ότι επρόκειτο για μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Επειδή, λοιπόν, δεν ήθελα να νιώθω την ίδια ντροπή και στις φωτογραφίες του γάμου μου, ήξερα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή» παραδέχεται η Χάλεϊ η οποία παιδευόταν από παιδάκι με τα κιλά της, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου κατά τα φοιτητικά της χρόνια.

Όποτε ένιωθε άγχος ή λύπη ή ακόμα και ανείπωτη χαρά, έπεφτε με τα μούτρα στα πατατάκια, τα γλυκά και τους υδατάνθρακες παραδέχεται και προσθέτει: «Ήμουν υπέρβαρη σε όλη μου τη ζωή. Είχα πιασίματα και ως παιδί και ως έφηβη. Στο πανεπιστήμιο όμως έγινε το μπαμ με τα κιλά μου. Αγόραζα ό,τι μου φαινόταν ωραίο και ξέφυγα. Οτιδήποτε μπορούσε να με στρέψει στο φαγητό. Έτρωγα κι εξακολουθώ να τρώω για συναισθηματικούς λόγους . Έτρωγα όταν ήμουν λυπημένη, βαριόμουν, είχα στρες ή ένιωθα μεγάλη χαρά κι ήθελα να το γιορτάσω».

Ωστόσο, η υπερφαγία της Χάλεϊ άρχισε να έχει αντίκτυπο και στην υγεία της, το οποίο κατ’ επέκταση είχε επίδραση και στην κοινωνική της ζωή και την αυτοεκτίμησή της και αυτοπεποίθησή της.

«Ένιωθα συνεχώς κουρασμένη, ήμουν αργή, ίδρωνα και λαχάνιαζα μετά από οτιδήποτε έκανα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα φαγούρα και πόνους σε όλο μου το κορμί, υψηλή πίεση, κακό δέρμα, καούρες, και σχεδόν κάθε μέρα πονοκεφάλους. Έχασα τόσα πολλά πράγματα εξαιτίας των παραπανίσιων μου κιλών. Απέφευγα την πισίνα ή την παραλία, λες και η ζωή μου εξαρτιόταν από το φαγητό, και έχανα πολλές οικογενειακές ασχολίες όπως ποδηλατάδα ή πεζοπορία επειδή στην πραγματικότητα δεν μπορούσα να τα κάνω. Κατ’ επέκταση, αυτό μου κόστισε κοινωνικά επειδή απορρίπτεις παρά πολλές φορές τους φίλους σε σημείο που εκείνοι σταματούν να σε συμπεριλαμβάνουν στα σχέδιά τους. Επίσης, ίδρωνα συνεχώς και αυτό με έκανε να ντρέπομαι. Θυμάμαι μια φορά είχα ιδρώσει τόσο πολύ που είπα στον κόσμο ότι κάποιος έχυσε νερό στην πλάτη μου, επειδή ντρεπόμουν πάρα πολύ να τους πω ότι η μπλούζα μου και το παντελόνι μου έχουν γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα. Έκλαιγα σαν μωρό παιδί όταν γύριζα σπίτι. Δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά επειδή ντρεπόμουν για το μέγεθός μου. Θα έλεγα ότι έπαιζε κρυφτούλι με την κατάθλιψη. Ωστόσο, όλα αυτά έγιναν ένα μακρινό όνειρο, όσο έχανα βάρος» εξομολογείται.

Ο κουβάς με το παγωμένο νερό που έλουσε μεταφορικά τη Χάλεϊ και την ξύπνησε για τα καλά ήταν η ημέρα της πρότασης γάμου από τον Ματ. «Αποφάσισα να κάνω τη χρονιά του αρραβώνα μου, τη χρονιά της αλλαγής μου. Πάνω από όλα, ήθελα να διαλέξω ένα νυφικό που θα αγαπούσα κι όχι ένα που θα μου ταίριαζε για να κρύψω το κορμί μου. Ήθελα να δείχνω τις φωτογραφίες του γάμου μου επειδή θα έδειχνα καταπληκτική» λέει.

Έτσι, ξεκίνησε να τρέχει τρεις φορές την εβδομάδα και σταδιακά έφτασε να τρέχει 5 χιλιόμετρα σε κάθε προπόνηση, μέχρι που η άσκηση έγινε καθημερινή συνήθεια. Τώρα πια, κάποιες φορές γυμνάζεται και δύο φορές την εβδομάδα και όπως λέει, «πρέπει να ξεκινήσεις σιγά-σιγά και λίγο-λίγο, μέχρι να σου γίνει καθημερινή συνήθεια. Έκανα το ίδιο και με το φαγητό. Επέλεξα τις δύο συνήθειες που ήθελα να αλλάξω και ξεκίνησα σταδιακά». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ