Παρασκευή και όλα επιτρέπονται ! Πανακότα µε σαλτσούλα- κουλί πεπονιού

Σήμερα μας φτιάχνει ο Σπύρος Αρτελάρης, πανακότα με κουλί πεπονιού.

Σήμερα μας φτιάχνει ο Σπύρος Αρτελάρης, πανακότα με κουλί πεπονιού. Το κουλί είναι παχύρευστος χυµός, σαν σάλτσα που φτιάχνεται τόσο από φρούτα όσο και από λαχανικά.



ΥΛΙΚΑ (για 8 ατοµικά φορµάκια)

Για την πανακότα

25 φύλλα ζελατίνης

750 ml κρέµα γάλακτος                            

250 ml φρέσκο γάλα

180 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλιας, κοµµένο κατά µήκος στη µέση µαζί µε τους σπόρους

Για το κουλί πεπονιού

1 µέτριο πεπόνι

200 γρ. ζάχαρη

50 γρ. µέλι

Για τη διακόσµηση (προαιρετικά)

15 φύλλα δυόσµου

3 φέτες πεπόνι, κοµµένες σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό µέχρι να µαλακώσουν και τα στραγγίζουµε. Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, βάζουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά της πανακότας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το µείγµα, προσθέτουµε τα µαλακωµένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουµε µε γρήγορες κινήσεις µέχρι να διαλυθούν. Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε το λουβί της βανίλιας και γεµίζουµε τα φορµάκια. Τα βάζουµε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, µέχρι να σταθεροποιηθεί η πανακότα.

Καθαρίζουµε το πεπόνι και το περνάµε από το µπλέντερ. Στην πούλπα που θα δηµιουργηθεί, προσθέτουµε τη ζάχαρη και το µέλι και βράζουµε το µείγµα σε µέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει.

Βγάζουµε τα φορµάκια από το ψυγείο, τα βουτάµε σε ζεστό νερό για µερικά δευτερόλεπτα και ξεφορµάρουµε. Τοποθετούµε την πανακότα στο κέντρο ενός πιάτου και γύρω της ρίχνουµε το κουλί πεπονιού. Διακοσµούµε µε µερικά φύλλα δυόσµου και, αν θέλουµε, µερικά κυβάκια από φρέσκο πεπόνι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ