Μade in Greece: Η Ελλάδα σε ένα εκπληκτικό τουριστικό ντοκιμαντέρ των γαλλικών καναλιών TV5 & 5

Τουριστικό ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα, που γυρίστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Echappées Belles» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5, θα προβληθεί στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις 4 Ιουνίου από το τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ενώ στις 26 Οκτωβρίου θα προβληθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, από το TV5 MONDE.

Τα γυρίσματα έγιναν με τη στήριξη της ΓΓΕΕ και της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συνάψει με τον τηλεοπτικό σταθμό TV5 Monde. H περιήγηση ξεκινάει από την Ύδρα και στη συνέχεια ο παρουσιαστής μεταφέρεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- «η νεανική ενέργεια της πόλης κατακτά εκ νέου τις συνοικίες και τις παραδόσεις, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας».

Πλάνα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας, αλλά και σύγχρονα ορόσημα της πόλης, συναντήσεις με δημιουργικούς κατοίκους της, extreme sports και εντυπωσιακά πλάνα στη διώρυγα της Κορίνθου, ήθη και έθιμα του Πάσχα, επίσκεψη στο κάστρο της Μονεμβάσιας, συνομιλίες με Γάλλους που έχουν επιλέξει να μένουν στην Ελλάδα, ελληνική γαστρονομία και προβολή των ελληνικών γεωργικών προϊόντων είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του επεισοδίου που είναι αφιερωμένο στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ