Ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία οι έρευνες των Βρετανών για τον Μπεν στην Κω - Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω για τον μικρό Μπεν.

Παρά το γεγονός ότι Βρετανοί αστυνομικοί έδειχναν ιδιαίτερα αισιόδοξοι κατά την άφιξή τους στο νησί, 21 ημέρες μετά φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί το στοιχείο που θα δώσει απάντηση για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν πριν από 25 χρόνια. 

Οι 19 έμπειροι ερευνητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν πλέον από το νησί, ενώ αύριο το μεσημέρι ο επικεφαλής των ερευνών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου το Βρετανικό κλιμάκιο ξεκίνησε τις έρευνες στο έναν από τους δύο χώρους που τους υπέδειξε ο μάρτυρας κλειδί. Στο συγκεκριμένο σημείο αρχικά βρέθηκαν οστά που διαπιστώθηκε έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο πως ανήκουν σε ζώα. Την δεύτερη ημέρα των ερευνών εντοπίστηκε κομμάτι υφάσματος που όμως δεν ταυτοποιήθηκε με το μπλουζάκι που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του. 

Στο σημείο όπου διέμενε η οικογένεια πριν από 25 χρόνια βρέθηκε και ο παππούς του νηπίου προκειμένου να δώσει κάποιες πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο χωράφι από το καλοκαίρι του 1991. 

Οι Βρετανοί αστυνομικοί, κατεδάφισαν στην πορεία των ερευνών ένα δωμάτιο, που χτίστηκε στο αγροτόσπιτο λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του Μπεν ενώ έκοψαν και ένα δέντρο που δεν υπήρχε το μοιραίο καλοκαίρι. Ωστόσο αντί να βρουν το νήπιο οι Αρχές εντόπισαν έναν ρωμαικό νεκροταφείο 2.000 ετών περίπου, γεγονός που δυσκόλεψε για κάποιες ώρες τις έρευνες μέχρι να δοθούν τελικά οι απαραίτητες άδειες από την εισαγγελία. 

Στην πορεία στοιχεία συνέλεξαν και από το δεύτερο χωράφι στο οποίο είχαν μεταφερθεί μπάζα το 1991 ωστόσο μέχρι και χθες δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό στοιχείο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ