Η BMW παρουσίασε την πιο φουτουριστική, οικολογική και ασφαλή μοτοσυκλέτα που έχει δημιουργηθεί ποτέ

Η BMW έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα: Να κάνει τις πτώσεις από μηχανές "παρελθόν". Και το "όπλο" της για να το πετύχει είναι, σίγουρα, εντυπωσιακό...

Ονομάζεται Motorrad Vision Next 100 και πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία, η νέα μηχανή, με τις μηδενικές εκπομπές ρίπων, είναι τόσο ασφαλής που οι αναβάτες της δεν είναι αναγκασμένοι να φορούν κράνη.

Το σίγουρο είναι πως το σχήμα της παραπέμπει περισσότερο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, αν και στην πραγματικότητα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη BMW R32, η οποίο σχεδιάστηκε το 1932!

Το σύστημα ασφάλειας της μηχανής προσφέρει καλύτερη ισορροπία τόσο στην όρθιά θέση όσο και στις στροφές, ενώ μπορεί να προσφέρει πληροφορίες στον αναβάτη για πιθανούς κινδύνους στο οδόστρωμα μέσα από τα έξυπνα γυαλιά που τη συνοδεύουν. Κατά τις στροφές του τιμονιού, η σχεδίαση εξασφαλίζει πως ολόκληρο το πλαίσιο θα στραφεί προς την σωστή κατεύθυνση και όχι μόνο ο μπροστινός τροχός, ενώ το σύστημα σταθεροποίησης εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή.

Ειδική μελέτη έχει γίνει φυσικά και στα λάστιχα, ώστε να προσαρμόζονται κατάλληλα σε όλες τις συνθήκες, ενώ τα εξαρτήματα, οθόνες και κουμπιά περιορίζονται στο ελάχιστο.

Η μηχανή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα αλλά και ματ μαύρο ύφασμα. 

Η μηχανή αποτελεί το τελευταίο concept όχημα που κατασκευάζει για φέτος η BMW, με αφορμή τα 100 χρόνια ιστορίας της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ