Φωτό: Αυτά είναι τα νέα γραφεία του Ιnstagram: Τόσο όμορφα και τοσό μοντέρνα - Θα θέλαμε να μείνουμε εκεί

Το δικό της κτήριο, σε απόσταση αναπνοής από την κύρια έδρα της μητρικής της εταιρίας του Facebook, απέκτησε η ομάδα του Instagram.

To νέο τριώροφο κτήριο βρίσκεται  στο Menlo Park της Καλιφόρνια και για την σχεδίαση των χώρων το Instagram συνεργάστηκε με την Gensler.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος που δίνει την αίσθηση μιας "3D έκδοσης της εφαρμογής". Χώροι εντυπωσιακής αισθητικής, που εκτείνονται σε πάνω από 6000 τ.μ..  

Τα καινούργια γραφεία είναι πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνες σε κάθε όροφο, βιβλιοθήκες, χώρους χαλάρωσης, καφέ και αίθουσες συνεδριάσεων. Στο λόμπι υπάρχουν μεγάλες οθόνες στις οποίες προβάλλονται φωτογραφίες χρηστών ενώ κάποιοι χώροι είναι χρωματισμένοι και φωτισμένοι έτσι ώστε να θυμίζουν τα χαρακτηριστικά έντονα χρώματα της εφαρμογής.

Το Blue Bottle Coffee που φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους εργαζόμενους, είναι εξοπλισμένο με πάγκους εργασίας για όσους επιθυμούν να εργάζονται σε διαφορετικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όμως και τα γραφεία εργασίας τα οποία βρίσκονται σε μαι αίθουσα λουσμένη στο φυσικό φως, είναι προσαρμοσμένα ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να εργάζεται όρθιος, μια πρακτική που κερδίζει συνεχώς έδαφος μεταξύ μεγάλων εταιρειών. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ