Υπόθεση Μπεν: Άγνωστη μαρτυρία αλλάζει την κατεύθυνση για τις έρευνες - Συγκλονίζει ο παππούς του μικρού

Νέα τροπή πήραν ξανά οι έρευνες στο επίμαχο χωράφι που έπαιζε πριν από 25 χρόνια ο μικρός Μπεν με την οικογένειά του. 

Οι Βρετανοί αστυνομικοί αποκάλυψαν στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, πως μάρτυρας κατέθεσε και υπέδειξε τον περασμένο Ιούνιο, το σημείο που πιστεύει πως καταπλακώθηκε ο Μπεν Νίνταμ, από μπάζα που άδειαζε ο εκσκαφέας. Ο ντετέκτιβ Jon Cousins, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η περιοχή προετοιμάζεται για μια πλήρη έρευνα η οποία θα ξεκινήσει σύντομα και θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Αυτή η τοποθεσία μπήκε στην προσοχή μας τον περασμένο Ιούνιο." Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του μάρτυρα και αρκέστηκε να πει πως οι έρευνες προχωρούν με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη. Ακριβώς αντίθετες πάντως είναι οι σκέψεις του Έντι Νίνταμ. Ο παππούς του μικρού Μπεν που παρέμεινε στην αγροικία επί δύο ώρες, είπε φεύγοντας πως δεν πιστεύει να προκύψουν νέα στοιχεία που θα δώσουν τέλος στο θρίλερ. «Είμαι σίγουρος ότι κάνουν φανταστική δουλειά. Είναι η καλύτερη ομάδα και οι καλύτεροι αρχαιολόγοι στον κόσμο. Αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα βρουν κάτι παρόλο που δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά», είπε και συνέχισε: «Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν όταν όταν ξαναπάτησα το πόδι μου εδώ. Ένιωσα απαίσια».

Τι είπε ο παππούς του μικρού Μπεν
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο παππούς του μικρούς Μπεν ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει απαντήσεις: ''Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου. Είμαι ανήσυχος, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις έρευνες του 2012. Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μπεν είναι νεκρός. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μάθουμε''. Όπως είπε αισθάνεται τύψεις, αφού η κόρη του εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού και ο ίδιος έπρεπε να προσέχει τον εγγονό του.

''Ο Μπεν ήταν μαζί μου και με τη γιαγιά του και εξαφανίστηκε ενώ τον είχαμε υπό τη φροντίδα μας. Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η κόρη μου (η μητέρα του Μπεν) δεν με μισεί. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται μέσα της, μετά από όλα όσα έχει περάσει'' είπε και  συνέχισε: ''Θέλω να δω τους αστυνομικούς στα μάτια. Πιστεύω ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, μας είπαν πως ο Μπεν μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα. Αλλά εάν βρουν τον Μπεν, αυτό θα είναι το τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου. Είναι τρομερό συναίσθημα να ζεις με ενοχές που ξέρεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Και η θεωρία της αστυνομίας περί δυστυχήματος το κάνει ακόμα χειρότερο...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ