Νατάσα Παζαΐτη: Νέα δημόσια εμφάνιση σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Σε εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού έλαβε μέρος η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη, καθώς ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης της νόσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ιλίου και συμμετείχαν αξιόλογοι και διακεκριμένοι επιστήμονες- ομιλητές, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά φωταγωγήθηκε σε ροζ χρώματα το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ανδριάνα Αλεβίζου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κοινού, ο Δήμαρχος Ιλίου κ.Νίκος Ζενέτος και η κυρία  Παζαϊτη μέτρησαν αντίστροφα και πάτησαν το κουμπί για να φωταγωγηθεί συμβολικά ροζ το Δημαρχείο. Θυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να αφιερώνουν οι λίγο χρόνο για τις προληπτικές εξετάσεις τους, για τη νόσο που είναι πλήρως ιάσιμη αν ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός κατά του καρκίνου του μαστού
Στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού Pink Glove Photo Competition συμμετέχει η Νατάσα Παζαΐτη, γενική χειρουργός-ειδική στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική μαστού. Η κ. Παζαΐτη λαμβάνει μέρος για δεύτερη φορά στην εκστρατεία pink glove, ως η μόνη ελληνική συμμετοχή.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η δημοφιλέστερη φωτογραφία θα γίνει εξώφυλλο στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook και θα δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλον τον κόσμο.

«Με τη μία και μοναδική ψήφο σου στη φωτογραφία helping hand στείλε την ελληνική πρόταση παντού "Helping hand": Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η ομορφιά είναι συνυφασμένη με την υγεία. Τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού θα την κερδίσουμε μαζί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

H Pink Glove είναι μία διεθνής οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σύμβολό της είναι το ροζ χειρουργικό γάντι και μέλη της οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές.

Πέρυσι, ως μέσο για την προώθηση του μηνύματος επιστρατεύτηκε ο χορός (pink glove dance). Φέτος τη σκυτάλη παίρνει η φωτογραφία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ