«Βόμβα» από το ΔΝΤ: Το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές - "Δεν βλέπει" άμεση ελάφρυνση του χρέους

Δημοσίευμα - βόμβα για την ελληνική οικονομία το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης.

«Το ΔΝΤ μπορεί να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις γερμανικές εκλογές», σημείωσε  ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό πρακτορείο.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι το ΔΝΤ έλαβε το μήνυμα ότι ελάφρυνση χρέους δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έχει ζητήσει, οπότε είναι πρακτικά αδύνατον για το Ταμείο να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της Ελλάδας όσο το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Παράλληλα, διαψεύδει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι το θέμα του χρέους θα έχει λυθεί έως το τέλος του 2016 και ως εκ τούτου θα «ανοίξει ο δρόμος» για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ακόμη και εάν δεν λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ