Φιλάρετος Καλτσίδης: Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου για το 2016 με 4, 6 δις

Είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του πλανήτη κι όμως ελάχιστοι στην χώρα μας τον γνωρίζουν. 

O λόγος για τον Φιλάρετο Καλτσίδη του οποίου η προσωπική περιουσία φτάνει, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, τα 4,4 δισ. δολάρια.

O επονομαζόμενος «Βασιλιάς του τσιμέντου» είναι Πρόεδρος του ομίλου Eurocement Group που με 16 εργοστάσια αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου στη Ρωσική Ομοσπονδία με παραγωγή 40 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Ο 53χρονος μαικήνας με τη διπλή υπηκοότητα γεννήθηκε στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της Γεωργίας, σπούδασε μηχανικός εξόρυξης στη Μόσχα και διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά. Εκτός από το τσιμέντο, δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα και τα ακίνητα, ενώ διατηρεί μεγάλες επενδύσεις και στον χώρο των λιπασμάτων.

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης το 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου, αλλά και άνδρας της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek.
Ο Φιλάρετος Καλτσίδης έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο και συγκαταλέγεται στους φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μπορεί η βάση του να είναι η Ρωσία, ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμους με την Ελλάδα την οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι για διακοπές, και συγκεκριμένα την Μεσσηνία, όπου φτάνει με την μήκους 75 μέτρων θαλαμηγό του.

Στο χωριό Βασιλίτσι, έξω απο την Κορώνη, βρίσκεται η πολυτελής έπαυλη του επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ