Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει ένα απίθανο σνακ: Μπισκότα banoffee!

Φοβερά μπισκότα που πάνε τέλεια με τον καφέ σας!

Συστατικά
270 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
3 γρ. ή μια πρέζα αλάτι
300 γρ. αλεύρι μαλακό
1 βανίλια σκόνη
1/2 κ.σ. κανέλα σκόνη 
Για τη γέμιση

1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche)
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα  πολύ ψιλοκομμένη

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε μέχρι μόλις να σχηματιστεί η ζύμη. Μιας και θέλουμε τα κουλουράκια μας να είναι όσο πιο τραγανά γίνεται, δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα. Επίσης αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλεύρι μαλακό που δεν έχει πολύ γλουτένη.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ, την κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.
Μετά από μία ώρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε στον πάγκο μια λαδόκολλα ρίχνουμε αλεύρι και τοποθετούμε  τη ζύμη. Από πάνω ρίχνουμε άλλο λίγο αλεύρι και καλύπτουμε πάλι με λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών, αφαιρούμε τη λαδόκολλα που βρίσκεται από πάνω και μετά με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Αν δεν έχουμε κουπάτ χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού για να κόψουμε τη ζύμη μας.
Παίρνουμε 2 ταψιά, τοποθετούμε τις λαδόκολλες στον πάτο και βάζουμε τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε στον αέρα για 8-10 λεπτά. Αν βάλουμε και τα 2 ταψιά μαζί στο φούρνο, στη μέση περίπου του ψησίματος αλλάζουμε θέση τα ταψιά, και γυρίζουμε τη μέσα πλευρά απ΄έξω έτσι ώστε να ψήνονται όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα. Τα κουλουράκια πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά να μην περιμένουμε να είναι σκληρά όταν βγουν από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 5 λεπτά μόλις βγουν από το φούρνο να ξεκουραστούν και μετά τα αφήνουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Έχουμε ετοιμάσει το dulce de leche.
Ρίχνουμε το dulce de leche σε ένα μπολ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα κουλουράκι από τη μεριά που ήταν στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κουλουράκι. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού και το τρώμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.. 

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ