Ιορδανία: Δολοφονήθηκε με 3 σφαίρες ο συγγραφέας Ναχέντ Χατάρ - Ετοιμαζόταν να δικαστεί για εξύβριση του Ισλάμ λόγω ενός σκίτσου

Τρεις σφαίρες δέχθηκε ο Ιορδανός συγγραφέας Ναχέντ Χατάρ, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσο του, το οποίο θεωρήθηκε προσβλήτικό για το Ισλάμ.

Ο Χατάρ βρισκόταν έξω από το δικαστήριο Αμπντάλι στο κέντρο της ιορδανικής πρωτεύουσας, όπου θα γινόταν η δίκη του, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του.

Ο 56χρονος Χατάρ δέχθηκε τρεις σφαίρες ενώ ο δολοφόνος «συνελήφθη επί τόπου» και διεξάγεται έρευνα

Ο χριστιανός συγγραφέας, ένας εξέχων αντι-ισλαμιστής ακτιβιστής που ήταν υποστηρικτής του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, είχε συλληφθεί στις 13 Αυγούστου μετά τη δημοσίευση στο λογαριασμό του στο Facebook σκίτσου που περιγελούσε τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σκίτσο παρουσίαζε έναν γενειοφόρο άνδρα στον παράδεισο να καπνίζει στο κρεβάτι έχοντας γυναίκες δίπλα του και να ζητεί από τον Θεό να του φέρει κρασί και φιστίκια.

Πολλοί συντηρητικοί μουσουλμάνοι Ιορδανοί θεώρησαν ότι το σκίτσο αυτό ήταν προσβλητικό για το Ισλάμ. ΔολΟ συγγραφέας κατηγορήθηκε από τις αρχές για «υποκίνηση θρησκευτικής διχόνοιας» και «προσβολή» του Ισλάμ, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ