Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες που ανοίγουν την αυλαία του Broadway με ένα... Θυελλώδη έρωτα του Τσέχωφ;

Σαν το καπέλο του ταχυδακτυλουργού, που απο μέσα ξεπηδάνε σε αφθονία λαγοί, περιστέρια και λουλούδια, έτσι και στο μαγικό μπαούλο αναμιγνύονται η αγάπη, ο έρωτας, ο Τσεχωφ και όλα τα ανθρώπινα πάθη και μεταμορφώνονται σε μαγεία. 

Όπου υπάρχει μαγεία, υπάρχει και θέατρο, και όπου υπάρχει το θέατρο υπάρχει και φώς. Φώς που κάνει τον πλούσιο να μοιάζει με φτωχό και το δειλό να γίνεται λιοντάρι. Αυτό το ίδιο φώς που αναστέλει κάθε δυσπιστία και μεταφέρει νοερά τους ανθρώπους στη χρυσή εποχή τους, την παιδική ηλικία, για ένα ταξίδι πίσω στην εποχή της αθωότητας, πέρα απο φύλο, εθνικότητα, πολιτικές απόψεις και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Άλλωστε, όταν είμαστε ερωτευμένοι όλοι μοιάζουμε με σχολιαρόπαιδα έτοιμοι να κάνουμε το άλμα που θα μας μετατρέψει στους ήρωες που πάντοτε ποθούσαμε να γίνουμε. 

Το «Love, Chekhov, and the Magic Trunk» (Η Αγάπη, ο Τσεχωφ, και το Μαγικό Μπαούλο) είναι ένα έργο όπου μια πρόταση γάμου προκάλει καρδιακή προσβολή και μια προκληση σε μονομαχία οδηγεί σε μια θυελώδη ερωτική σχέση. Συνδιάζοντας τη φάρσα, με την κωμωδία slapstick η παράσταση “Love, Chekhov, and the Magic Trunk” εστιάζει στην αιώνια διαμάχη ανάμεσα στα δύο φύλα, όπως την εχει καταγράψει ο Τσέχωφ στις παρυφές του 20ου αιώνα. 

 

Η παρούσα διασκευή με σκηνοθέτη το Φώτη Μπατζά και με παραγωγό τη Μανταλένα Παπαδάτου εχει την επίσημη πρεμιέρα της στο Μανχάταν, της Νέας Υόρκης, στον πολυχώρο The Producer’s Club, στις 30 Σεπτεμβρίου. 

Μανταλένα Παπαδάτου
Η Μανταλένα Παπαδάτου τα τελευταἰα χρόνια ζεί και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Αποφοίτησε απο την δραματική σχολή American Academy of Dramatic Artsτης Νέας Υόρκης και επίσης ειναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού πανεπιστημίου της Αθήνας.

Είναι επίσης γνωστή για το ρόλο της στο βραβευμένο απο την UNESCO Off-Broadway show “Anna and Vladimir: The Love that Rocked the World”. 

Φωτης Μπατζάς
Ο Φώτης Μπατζάς γεννήθηκε στην Αθήνα, και τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Northern Film School της Μ. Βρετανίας.

Στη Νέα Υόρκη συμμετείχε στις παραστάσεις “Hotel Mediterranean” σε κείμενα του Avant-garde Νεουορκέζου συγγραφέα Charles Mee και σκηνοθεσία Ν. Φώσκολου. Στην τηλεόραση, εμφανίζεται στη σειρά “Vinyl” του HBO, σε παραγωγή M. Scorsese και σκηνοθεσία T. Winter ενω παράλληλα στο σταδιο της παραγωγής βρίσκεται η νεα του ταινία “Narration”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ