Made In Greece το Sophia.com: Το πιο stylish, υψηλού γούστου Eshop με αγαλματάκια, μαξιλάρια & πιάτα που θα λατρέψετε

Το πρώτο ερώτημα είναι : πως μπορούμε να εκλαϊκεύσουμε χωρίς να αλλοιώσουμε τα εκπληκτικά μοναδικά μηνύματα των Αρχαίων Ελλήνων ;

Το δεύτερο ερώτημα: πως να είμαστε εξίσου καλαίσθητοι με τους προγόνους μας όταν υιοθετούμε η εμπνεόμαστε από τα έργα το ταλέντο και το branding τους;

Πως να μην μετατρέπουμε την αρχαιολατρεία σε λαγνεία αμφιβόλου γούστου κοινώς κιτς και ψευτοφολκλόρ όπως τα αντικείμενα - σουβενίρ κλπ που μας κατέκλυσαν , μας έπνιξαν επί 50 χρόνια Ελληνικού τουρισμού;

Χρειάζεται σοφία ! Απαιτείται sophia και έτσι η σχεδιάστρια Αλεξάνδρα δημιούργησε  το πιό stylish υψηλού γούστου eshop : Αντικείμενα , ιδέες και προτάσεις για αντίστοιχης φιλοσοφίας τουρίστες η Έλληνες που θέλουν μεν τον Σοφοκλή και τον Σωκράτη να τον βάλουν στο σπίτι τους , επιθυμούν να κάνουν δώρο τον Αριστοτέλη  με τα διαχρονικά αρχαία ρητά του  αλλά σε όμορφο "πακέτο "!

Ο Πλάτωνας σε ερωτική σχέση με τη Νίκη της Σαμοθράκης ενώ ο Αριστοτέλης βρίσκει θέση κάτω από μία ροζ γόβα ....

Τα τρελά ρητά των Αρχαίων Ελλήνων η μήπως των σύγχρονων ; Μάλλον το δεύτερο ... Μαξιλάρια, πιάτα ,κούπες ,μπολ σουβέρ ,βάζα,  tshirt , τσάντες για την θάλασσα με Sophia !

Πρωταγωνίστρια επίσης, ποια άλλη (; ) η κουκουβάγια της σύνεσης και της σοφίας , η" μούσα" της Θεάς Αθηνάς.

Ο λαβύρινθος, οι δρομείς των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γεωμετρία, η Αρμονία, ο Διάλογος, η Δημοκρατία, η Έκσταση, η … Ουτοπία: οι παγκόσμιες Ελληνικές λέξεις, ομόηχες σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Με βαθιές ρίζες, με ονόματα που αντικατοπτρίζουν την βάση για τον σύγχρονο πολιτισμό από την Δύση όπως η Δημοκρατία (:Democracy) ως την Ανατολή όπως η αρμονία (:harmony).

Στρώστε το τραπέζι σας, πιείτε τον καφέ σας, στολίστε τον τοίχο σας με την σειρά Philosophia & Eternity Today.

Υπέροχα τα πορσελάνινα πιάτα εμπνευσμένα από αρχαίου μύθους και μοτίβα. Εδώ κυριαρχεί η διακριτική διχρωμία του λευκού και του θαλασσί κάνοντας το mix & mach εύκολη υπόθεση.

Το ρητό του Σοφοκλή ‘’Η επιτυχία εξαρτάται από την προσπάθεια’’ θα το δείτε γραμμένο σε μια πανέμορφη κούπα με γεωμετρικό σχέδιο.

Αλλά και ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Αριστοτέλης σαγήνευσαν την designer Αλεξάνδρα για να  αναδείξει τις αθάνατες ρήσεις  τους μέσα από την εξαίσια, καλόγουστη και ελληνικότατη art de la table συλλογή της.

Η σχεδιάστρια του Sophia.com.gr  έκανε πάλι το θαύμα της με τους αρχαίους Έλληνες.

Τους πάει βόλτα στα νησιά .Τους στέλνει  διακοπές , τον Αριστοτέλη  για να μαζέψει βότανα στη Νάξο  , φτιάχνει παρέα με τον Πυθαγόρα ,τον Αρίσταρχο , τον Επίκουρο και τον Αίσωπο (: τι παρεάκι ε ;) για να παίξουν σκάκι στην Σαντορίνη .

Αφού το eirinika παρουσίασε τα μοναδικά μαξιλάρια της, τα θαυμάσια διακοσμητικά  πιάτα της ήρθε η στιγμή για τα top αγαπημένα  του καλοκαιριού μας !  Τσάντα, Tshirt !

Φορέστε τα και θα σας ρωτήσουν όλοι που τα βρήκατε . Φτιάχνουν το κέφι σας φορώντας τα αλλά και των άλλων που σας βλέπουν .

Είναι σίγουρο μάλιστα ότι είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσεγγίσετε με χιούμορ τον κόσμο της σοφίας της Αρχαίας Ελλάδας .

Κάντε διακοπές με τον Πυθαγόρα και είναι βέβαιο ότι θα σας ρωτήσουν ποιός είναι, εσείς τότε google στα κρυφά για να πείτε δύο λόγια για τον μεγάλο μαθηματικό . Αν ρωτήσουν μα τι κάνει ο Πλάτωνας στην Σαντορίνη , εσείς απαντάτε εύστοχα:" μα μιλάει για τον μύθο της Ατλαντίδας"...

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ