Απίστευτο! Δείτε την πρώτη διαδρομή που έκαναν τα ταξί χωρίς οδηγό της Uber

Τέσσερα αυτόνομα ταξί έδωσε στην κυκλοφορία η Εταιρία Uber. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης τα αυτόνομα ταξί μπήκαν στην κυκλοφορία ξεκινώντας στο Πίτσμπεργκ στην Αμερική.
Σήμερα πιθανότατα ξεκίνησε μια νέα εποχή στην ιστορία του αυτοκινήτου και των μεταφορών.

Η Uber είναι η πρώτη εταιρεία που αποτόλμησε να θέσει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, δηλαδή αυτοκίνητα που ελέγχονται από λογισμικό με τη βοήθεια πληθώρας τρισδιάστατων καμερών, αισθητήρων λέιζερ και φυσικά GPS.

Βέβαια στην πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος στο αυτοκίνητο υπήρχαν και ένας οδηγός και ένας μηχανικός της Uber στις δύο μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου.
Η Uber έδωσε τη δυνατότητα σε ρεπόρτερ να κάνουν διαδρομές με τα αυτόνομα ταξί της την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια διαδρομής μιας ώρας ρεπόρτερ του Reuters παρατήρησε ότι το αυτόνομο ταξί της Uber, μάρκας Ford, σταματούσε με ασφάλεια- και τις περισσότερες φορές ομαλά- όταν πετύχαινε κόκκινο φανάρι.

Το αυτόνομο ταξί διέσχισε γέφυρες, προσπέρασε ένα φορτηγό των αμερικανικών ταχυδρομείων και επιβράδυνε όταν ένας άλλος οδηγός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Πίτσμπεργκ.

Ολα αυτά έγιναν χωρίς κανείς να αγγίζει το τιμόνι ή τα πεντάλ του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Reuters.
Ωστόσο ο οδηγός και ο μηχανικός της Uber παρενέβαιναν στην διαδικασία της οδήγησης σε κάποιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Uber ο οδηγός της αναλάμβανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν το όχημα πλησίαζε σε διάβαση πεζών ώστε να τους επιτρέψει να διασχίσουν το δρόμο.
Οδηγός ανέλαβε τον έλεγχο και όταν το ταξί διέσχιζε περιοχή όπου γινόντουσαν κατασκευαστικές εργασίες αλλά και όταν το όχημα επρόκειτο να στρίψει αριστερά σε μια διασταύρωση.

Ο μηχανικός περιοδικά προσάρμοζε την ταχύτητα του οχήματος, το οποίο σε γενικές γραμμές κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.
Το θέαμα του αυτόνομου ταξί της Uber προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους κατοίκους του Πίτσμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ορισμένοι περαστικοί χάζευαν με ανοιχτό το στόμα το ταξί στην οροφή του οποίου είναι τοποθετημένες περισσότερες από δέκα τρισδιάστατες κάμερες και ειδικοί αισθητήρες λέιζερ που επιτρέπουν το λογισμικό να υπολογίζει την απόσταση του οχήματος από διάφορα αντικείμενα και να αντιλαμβάνεται το τρισδιάστατο σχήμα τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ