Απίθανα σπιτικά κοτοπιτάκια από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη στο πιάτο σας

Με αυτά τα κοτοπιτάκια θα "γλυφετε" τα δάχτυλα σας.

Συστατικά
Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
1 κ.σ. βούτυρο
Για την γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. λεμόνι
κόλιανδρο φρέσκο
αλάτι & πιπέρι
Για τα πιτάκια

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο (6 φύλλα)
ελαιόλαδο για τα φύλλα
σουσάμι για πασπάλισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά
Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα φιλέτα κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά
Βάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουνε χρώμα και από τις δύο πλευρές
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα φιλέτα  μέσα και βάζουμε στον πάτο τα  κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο)
Όταν τα φιλέτα μας πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει
Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, θα περάσουν όλα τα αρώματα απο τα μυρωδικά μέσα στα φιλέτα κοτόπουλο την ώρα που ψήνονται
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά
Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα κοτόπουλο, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά 
Μόλις κρυώσουν ψιλοκόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Προθέτουμε στο μπολ το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύσμα απο 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η γέμιση
Ετοιμάζουμε τα πιτάκια μας κόβοντας κατά μήκος το κάθε φύλλο (6 φύλλα) στα 3 και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο
Πασπαλίζουμε το πρώτο φύλλο με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ.  απο τη γέμιση και τυλιγουμε σε τριγωνάκι.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψάκι με λαδόκολα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο λάδι και σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε φύλλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ