Γαλάτσι: Αναζητούν τον ανεγκέφαλο που πυροβολεί γατιά – 2 νεκρά, 2 μόνιμα παράλυτα

Τον μανιακό που πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες αδέσποτες γάτες στο Γαλάτσι αναζητούν οι κάτοικοι και φιλόζωοι της περιοχής.

Ο αγνώστων στοιχείων δράστης  αποτελεί έναν κατά συρροή δολοφόνο. Ηδη έχει σκοτώσει δύο γατάκια, έχει αφήσει παράλυτα ακόμη δύο και έχει τραυματίσει άλλα τρία.

«Δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτόν τον άνθρωπο. Εχουμε κάποια στοιχεία στη διάθεσή μας, αλλά δυστυχώς αυτά δεν είναι αρκετά για να φτάσουμε στα ίχνη του», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Γαλατσίου «Γαλατσιώτικες Αδέσποτες Φάτσες», Αγγελική Τσαλμαντζά.

Η ίδια μαζί με άλλα μέλη του Σωματείου, καθώς και κατοίκους που έχουν ευαισθητοποιηθεί ως προς το θέμα, έχουν απευθυνθεί στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές και έχουν εδώ και μήνες ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στην περιοχή. «Θέλουμε να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Μόνο ένας ψυχικά ασθενής θα έβρισκε παιχνίδι το να τραυματίζει θανάσιμα ή να αφήνει παράλυτες αθώες ψυχές», τονίζει η Αγγελική Τσαλμαντζά.

«Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό και βρίσκουν ευχαρίστηση σε μία τέτοια αθλιότητα δε μπορούν να διανοηθούν τον πόνο που προκαλούν, όχι μόνο στα αθώα ζωάκια αλλά και στους ανθρώπους που τα φροντίζουν.

Οι γατούλες που έμειναν παράλυτες θέλουν συνεχή φροντίδα. Δε μπορούν πια να αυτοεξυπηρετηθούν και εάν κάποιος δεν φροντίσει για αυτές θα πεθάνουν», προσθέτει.

Για τους φιλόζωους του Γαλατσίου που πριν από δύο και πλέον χρόνια ενώθηκαν κάτω από τη σκέπη των «Γαλατσιώτικων Αδέσποτων Φατσών» η περίθαλψη των γατιών που βρέθηκαν στο στόχαστρο του μανιακού με το αεροβόλο όπλο ήταν το πρώτο ζήτημα που κλήθηκαν να διαχειριστούν.Παρόλο που τα αλλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης αποτελούν συχνό θέμα συζήτησης ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής, η ταυτότητα του δράστη καλύπτεται από απόλυτο πέπλο μυστηρίου.

Οπως λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου: «Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν ο άνθρωπος που επιτίθεται στα αδέσποτα γατάκια είναι άνδρας ή γυναίκα. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που έχουν δει έναν άνδρα σε βεράντα πολυκατοικίας να στοχεύει με αεροβόλο όπλο, αλλά όχι μαρτυρίες που να καταδεικνύουν ότι ο ίδιος έχει επιτεθεί και σε ζώα στον δρόμο. Υποπτευόμαστε ότι εκείνος που το κάνει αυτό πυροβολεί από κάποιο μπαλκόνι, καθώς οι περισσότερες σφαίρες έχουν βρει τα γατάκια στη σπονδυλική στήλη. Αυτό σημαίνει ότι πυροβολεί από πάνω προς τα κάτω. Επίσης εάν κάποιος το έκανε αυτό στον δρόμο, τότε κάποιος άλλος θα τον είχε δει και θα τον είχε καταγγείλει».

Τα σημεία όπου έχουν βρεθεί γατάκια πυροβολημένα στο Γαλάτσι είναι τρία: στην οδό Ανδριτσαίνης, στην οδό Νάξου και σε δρόμο κοντά στην περιοχή της Λαμπρινής.

Οπως, μάλιστα, επισημαίνεται στο έγγραφο που απέστειλαν προς την εισαγγελέα Ζώων οι «Γαλατσιώτικες Αδέσποτες Φάτσες» τα ζώα «έχουν πυροβοληθεί από αεροβόλο όπλο, με ακρίβεια χιλιοστού», ενώ «είναι χτυπημένα εσκεμμένα στη σπονδυλική στήλη, κάτι που δείχνει αφενός μεν ότι ο χειριστής του όπλου είναι αρκετά επιδέξιος και αφετέρου ότι το κάνει προς τέρψη».

Επειτα από την τεράστια κινητοποίηση του Φιλοζωικού Σωματείου Γαλατσίου ο δράστης φαίνεται πως θορυβήθηκε και έτσι έχει να «χτυπήσει» εδώ και μερικούς μήνες. Ομως, όσο τα προσωπικά του στοιχεία παραμένουν άγνωστα, τόσο δημότες και φιλόζωοι ανησυχούν ότι πολύ σύντομα θα στρέψει το όπλο του προς νέους στόχους.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία στην περιοχή. Ολοι αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός που βρίσκει ευχαρίστηση με το να χτυπά αδέσποτες γάτες. Θέλουμε να βρεθεί. Ισως έχει δει και εκείνος την εκστρατεία ενημέρωσής μας, όμως, θεωρώ ότι άνθρωποι σαν και αυτόν δεν επηρεάζονται. Τέτοια άτομα πιστεύουν ότι δεν θα συλληφθούν και συγκαλύπτονται από πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον τους που ενώ γνωρίζουν δεν μιλάνε στις Αρχές. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολύ δύσκολα μέλη μιας οικογένειας στην οποία κάποιος κακοποιεί ζώα θα τον καταγγείλουν. Παρόλο που είναι αντίθετα προς τις πράξεις τους δεν θα μιλήσουν στην Αστυνομία και θα επιλέξουν τη σιωπή συγκαλύπτοντας τον δράστη», υπογραμμίζει η Αγγελική Τσαλμαντζά.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, δυστυχώς «δεν είναι μόνο το Γαλάτσι, αλλά και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα όπου καταγράφονται τέτοια περιστατικά με επιθέσεις με αεροβόλο όπλο».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ