Ο θρίαμβος των 50: 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε τώρα για να είστε Topwoman στα 50!

Μυστικά αντιγήρανσης που μπορούν να προλάβουν τα σημάδια του χρόνου


Μυστικά αντιγήρανσης που μπορούν να προλάβουν τα σημάδια του χρόνου


Σύμφωνα με το marieclaire.gr, τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε τώρα για να είστε Topwoman στα 50 είναι:

1. «Όλη η προσπάθεια για αντιγήρανση κρύβεται σε δύο κινήσεις: την απολέπιση και την αντηλιακή προστασία» υποστηρίζει η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου. «Η τακτική απολέπιση είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος συντήρησης του δέρματος γιατί απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα ελεύθερο να δεχθεί την ενυδάτωση που του προσφέρουμε. Πρέπει να γίνεται όχι μόνο με τα βαθιά πίλινγκ στο ιPasteατρείο αλλά και με προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται κάθε βράδυ στο σπίτι".

2. «Στη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα πρέπει να είναι πάντα προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία, τον κυριότερο παράγοντα της γήρανσης».

3. «Το πρωί και το βράδυ πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι όπως το πράσινο από λάδι ελιάς. Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καθαρό οινόπνευμα σαν τονωτική λοσιόν επειδή έχει την ιδιότητα να αφαιρεί όλα τα κατάλοιπα από το δέρμα και να το αποστειρώνει».


 4. «Μία φορά το μήνα κάνετε χημικό πίλινγκ. Πέρα όμως από αυτό, φροντίζετε κάθε βράδυ να βάζετε μία κρέμα με βάση το ελαιόλαδο, την οποία έχετε προηγουμένως εμπλουτίσει με ρετινοϊκό οξύ σε χαμηλή συγκέντρωση (η δερματολόγος θα σας πει πώς). Με αυτόν τον τρόπο προκαλείτε μία ελαφριά σχεδόν αόρατη απολέπιση. Το ρετινοϊκό οξύ, το οποίο έχει μία αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση, διατηρεί και ενισχύει τα αποτελέσματα του μηνιαίου πίλινγκ. Από την άλλη, το ελαιόλαδο, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, προστατεύει την επιδερμίδα από την ξηρότητα που προκαλεί το ρετινοϊκό οξύ».


 5. «Χρησιμοποιείτε πολύ λάδι ελιάς, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Είναι τόσο πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά ώστε θεωρώ ότι είναι το πιο δυνατό αντιγηραντικό προϊόν της φύσης. Μπορείτε να το απλώνετε και ως μάσκα στο πρόσωπο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα ερεθισμένα δέρματα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αλλά και στα ξηρά".

 6. «Κάθε βράδυ βάζετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, αντί για κρέμα. Το χρησιμοποιείτε και για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Επίσης, το θεωρώ ιδανική μάσκα για τα μαλλιά».


 7. Για τους μαύρους κύκλους: «Τα προβλήματα της περιοχής κάτω από τα μάτια αντιμετωπίζονται εύκολα με δύο παγωμένα κουταλάκια και κομπρέσες από παγωμένο χαμομήλι. Εφαρμόζουμε μία τα κουτάλια και μία τις κομπρέσες και επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές».

8. Βαθύς καθαρισμός για το πρόσωπο: «Ανακατεύοντας χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο κάνουμε ένα ελαφρύ σκραμπ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει λείο το δέρμα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το λίγη περισσότερη ώρα, σαν μάσκα».


9. To δέρμα στα μπράτσα καταπονείται από την ηλιακή ακτινοβολία, τις διαρκείς κινήσεις και τις αυξομειώσεις του βάρους και καταλήγει να προσθέτει χρόνια στην αληθινή μας ηλικία. Το μυστικό για τη σωστή περιποίησή του είναι να απλώνουμε τις κρέμες που προορίζονται για τις ραγάδες. Περιέχουν τόσους συσφικτικούς και αναπλαστικούς παράγοντες ώστε βοηθούν τους ινοβλάστες να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

10. Για τις ρυτίδες έκφρασης: Το μπότοξ, δεν έχει ηλικία. Η χρήση του ενδείκνυται ανάλογα με την ένταση των εκφράσεών μας και το πόσο καταπονούν το δέρμα. Αν ξεκινήσουμε έγκαιρα να επανεκπαιδεύουμε τους μυς, τότε το πρόσωπο διατηρείται ήρεμο, δεν σπάει και δεν ρυτιδιάζει.










Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ