Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας

Καλαμάρια γεμιστά σε σάλτσα ντομάτας

 

Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο συν 2 κ.σ. 
1/4 κ.γ. ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. τοματοπολτό
4 κ.σ. κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1/2  κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους
12 καλαμαράκια καθαρισμένα
1 φλ. ψίχα ψωμιού
1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ρίγανη, τριμμένη
Αλάτι  
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. κρασί, τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη ψίχα, το πεκορίνο, το μαϊντανό και τη ρίγανη.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Μισογεμίζουμε το σώμα του κάθε καλαμαριού με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί 9x13.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα καλαμάρια και ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ