Το πιο καλοκαιρινό πιάτο από τον Masterchef Άκη Πετρετζίκη: Γαρίδες Ceviche με αβοκάντο

Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Είναι απλή και εύκολη...

Συστατικά
420 γρ. γαρίδες κτψ. Νο 2
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ τσίλι, κομμένο σε ροδέλες
½ μάτσο δυόσμο
½ μάτσο κόλιανδρο
5 κλ. σχοινόπρασο
2 αβοκάντο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπαγώνουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες .
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την μαρινάδα μας, προσθέτοντας το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, το δυόσμο, τον κόλιανδρο και το σχοινόπρασο.
Κόβουμε το αβοκάντο στην μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από την σάρκα του για να μπορέσουμε να χωρέσουμε το μείγμα μας κατά το σερβίρισμα. Ψιλοκόβουμε την σάρκα που βγάλαμε και την βάζουμε στο μείγμα για την μαρινάδα.
Τοποθετούμε τις γαρίδες μας στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε να μαριναριστούν-ψηθούν οι γαρίδες μας για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις γαρίδες με μία τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε μέσα στο κέλυφος των αβοκάντο.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ