Φανταστικά μπισκότα με... κινόα από τον Άκη Πετρετίκη- Πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Πεντανόστιμα μπισκότα που θα σας κάνουν να ζητάτε και άλλο.

Συστατικά
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
250 ml ηλιέλαιο
250 γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. νιφάδες βρώμης
250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη κινόα
100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
100 γρ. τσιπς σοκολάτας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το περνάμε από χοντρή σίτα.
Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά - σιγά προσθέτουμε και τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ίσα - ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράμπερις και την σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Παίρνουμε κουταλιές μεγάλες από το μείγμα (σε ποσότητα ίση με 2 κ.σ.) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Από κάτω θα είναι ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει λίγο χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βγαίνουν γενικά φουσκωτά.
Το καταπληκτικό με αυτά τα μπισκότα είναι ότι αφού κρυώσουν, μπαίνουν στην κατάψυξη και μπορούμε να έχουμε ένα υγιεινό σνακ όποτε θέλουμε!

Tip
Μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά μέσα όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες…   

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Σε ένα μικρό ταψί ή σε ατομικά τσέρκια, βάζουμε στον πάτο του λίγο από το μείγμα με τις φακές , και από πάνω ένα στρώμα με μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με το πάνω στρώμα να είναι μελιτζάνες.
Για την επικάλυψη σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με το αλεύρι, ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια.
Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο ανάλογα με τα γούστα μας. 
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ