Σκιάθος power! - η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων σε συνεχή ανανέωση

Η κοσμοπολίτισσα κυρία των Σποράδων μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για ένα από τα πιο ηχηρά comeback και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα success stories των τελευταίων ετών.

Η κοσμοπολίτισσα κυρία των Σποράδων μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για ένα από τα πιο ηχηρά comeback και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα success stories των τελευταίων ετών.


 
Αν ήταν άλλη θα μπορούσε να είχε αρκεστεί στην «εύκολη» δημοσιότητα που της εξασφάλισε πριν από λίγα χρόνια το «Mamma Mia!». Για τη Σκιάθο όμως φαίνεται πως αποτέλεσε απλώς την αφορμή για να «κεντήσει» πάνω στην αύρα κοσμοπολιτισμού των ’70s και στο εκτυφλωτικό της πράσινο που χάνεται σε καταγάλανα νερά, ζώντας έτσι μια δεύτερη νιότη με πολύ δυνατό beach και nightlife, την ξενοδοχειακή υποδομή στα καλύτερά της και δυναμική ανανέωση του γαστρονομικού της προφίλ. Ένα ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο-παντοπωλείο «Έργον» άνοιξε στη Χώρα ( σερβίροντας πιάτα που αξιοποιούν δημιουργικά τα προϊόντα του ανερχόμενου brand, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Σκαρμούτσου, αλλά και ελληνικά κοκτέιλ όπως η Αγγουρακή με ρακή και φρέσκο αγγούρι ), το κοσμοπολίτικο «Καρνάγιο» απέκτησε ένα βιολογικό λαχανόκηπο ποντάροντας στις πρώτες ύλες και κλείνοντας το μάτι στο κίνημα των locavores, ενώ στο ατμοσφαιρικό «Elia’s» στο ξενοδοχείο «Mandraki Village», η σεφ Σοφία Χατζηελευθερίου, παρούσα διαρκώς στο νησί, ανεβάζει το επίπεδο της κουζίνας.
Όπως γράφει το athinorama.gr, φετινή εξέλιξη και το άνοιγμα προς τη ρωσική αγορά με την απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αγία Πετρούπολη, που διευρύνει την βεντάλια των διεθνών επισκεπτών της, μεταξύ των οποίων πολλοί Άγγλοι, Σκανδιναβοί και Ιταλοί. Αν έρθετε στο νησί με mainstream διαθέσεις τότε θα κινηθείτε στο πιο τουριστικό κομμάτι του, από τα ανατολικά μέχρι τα νοτιοδυτικά, θα απολαύσετε μπάνια σε μυθικές και οργανωμένες παραλίες και τα βραδάκια θα σας βρίσκουν στην πολύβουη Χώρα, που αποτελεί το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής. Για μια ολοκληρωμένη γεύση ωστόσο εξερευνήστε τη βόρεια Σκιάθο, που, ανέγγιχτη από τους πολλούς, μοιάζει ( ή μάλλον είναι ) βγαλμένη από διηγήματα του Παπαδιαμάντη.

Beach life


 
Είναι περισσότερες από 60 οι πανέμορφες παραλίες του νησιού, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες και με πυκνά δρομολόγια λεωφορείων να διευκολύνουν την πρόσβαση στις περισσότερες. Τα κοσμικά πρωτεία κρατά η Μπανάνα, που από φέτος έχει ολοκαίνουργιο beach bar ονόματι «Bananistas», το οποίο εγκαινίασε μόλις τα live gigs του με τον Κώστα Μαρτάκη, ενώ ακολουθούν οι Onirama στις 20/7. Καλό beach life θα βρείτε στα Αμπελάκια με το «Mystique» αλλά και στο Βρωμόλιμνο, για αξέχαστα ηλιοβασιλέματα προτιμήστε την Αγία Ελένη, ενώ κανείς δεν αντιστέκεται στη διαχρονική γοητεία των εμβληματικών Κουκουναριών. Ιδανικές και για οικογένειες η Καναπίτσα, ο Βασιλιάς και η Μεγάλη Άμμος. Με καραβάκι θα φτάσετε σε απομονωμένους παραδείσους όπως η Ασέληνος και τα εντυπωσιακά Λαλάρια με τα ολόλευκα βότσαλα, αλλά και στις ονειρεμένες παραλίες της Τσουγκριάς, της μικρής νησίδας απέναντι από το λιμάνι.

Nightlife


 
Με τη Χώρα να αποτελεί το μοναδικό οικισμό του νησιού, τα βράδια βρίσκουν τους πάντες να σεργιανίζουν πότε στον πολύβουο κεντρικό πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη με τα δεκάδες καταστήματα, ταβέρνες και καφετέριες, πότε στο ατμοσφαιρικό κομμάτι της παλιάς πόλης με τα στενά καλντερίμια, πότε στο παλιό λιμάνι ατενίζοντας το Μπούρτζι. Τα πρώτα ποτάκια της βραδιάς θα τα πιείτε στις πολύχρωμες μαξιλάρες που απλώνουν τα «Rock’n’Roll», «Slip Inn» και «Casablanca» στα σκαλοπάτια πάνω από το παλιό λιμάνι ευνοώντας το mingling ανθρώπων και μουσικών. Για τη συνέχεια περνάτε λίγο παραπέρα στα «View», «Boa Vida» και «Marilyn», ενώ οι αποφασισμένοι για ξενύχτι μέχρι πρωίας κατευθύνονται προς το νέο λιμάνι και επιλέγουν ανάμεσα σε «BBC», «Kahlua» και «Pure».

Πού να μείνετε



Skiathos Palace ( Κουκουναριές, 2427049700, από € 120, δωρεάν 1 παιδί μέχρι 12 ετών στο δωμάτιο των γονιών του, δωρεάν μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο ) Κρατά επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού ξενοδοχείου του νησιού, αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες του ανανεώνοντας διαρκώς το προφίλ και τις υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες. Η ασυναγώνιστη θέα στις Κουκουναριές, η αύρα κοσμοπολιτισμού, τα άκρως καλόγουστα και ευρύχωρα δωμάτια, το ολόλευκο σκηνικό και οι φοβερές γεύσεις στο εστιατόριο «White View» στο roof garden του ξενοδοχείου ( ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες ) και το άψογο σέρβις θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Ειδικό mini van θα σας μεταφέρει στις Κουκουναριές και στα Μάραθα ( η διαχείριση της παραλίας ανήκει στο ξενοδοχείο ) για βουτιές και στη Χώρα για βόλτες.
 


Mandraki Village ( Κουκουναριές, 2427049301, από €145 ) Μια πρόταση διαμονής ξεχωριστή και με έντονη προσωπική σφραγίδα σε απόσταση αναπνοής από το πανέμορφο πευκοδάσος των Κουκουναριών και τη λίμνη της Στροφιλιάς. Σε μια πανέμορφη έκταση 10 στρεμμάτων κτίρια σε ζωηρούς χρωματισμούς στεγάζουν δωμάτια με ξεχωριστή διακοσμητική άποψη που συνδυάζει το ρομαντικό με το μοντέρνο. Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες με παιδιά, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους υπέροχα διαμορφωμένους κήπους, παιδική πισίνα και εξωτερική παιδική χαρά. Η πισίνα με το pool bar και το πολύ καλό εστιατόριο «Elia’s» συμπληρώνουν την εικόνα.



Kivo Art Hotel & Suites ( Βασιλιάς, 2427022407, από €150 ) Αν και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη Χώρα, τα ολόλευκα κτίρια του τετράστερου resort χαρίζουν πανοραμική γαλάζια θέα, ενώ στο εσωτερικό τους φιλοξενούν 40 πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια. Arty χαρακτήρα σε ορισμένα από αυτά, όπως και στους κοινόχρηστους χώρους, χαρίζουν οι δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών από την πλούσια συλλογή των ιδιοκτητών που διατηρούν γκαλερί στο κέντρο της Σκιάθου. Meeting point του συγκροτήματος η πανέμορφη πισίνα με τα τρία «SeaView Restaurants», ενώ ένα mini bus εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς την ιδιωτική παραλία της μονάδας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Bourtzi Boutique Hotel ( Χώρα, 2427021304, από € 170 ) Ίσως η καλύτερη επιλογή διαμονής στο κέντρο και ιδανικό για ζευγάρια, με διαφόρων τύπων και ιδιαίτερου ντιζάιν δωμάτια. Πολύ ατμοσφαιρική η εσωτερική αυλή με την πισίνα και το cocktail bar.
Aegean Suites ( 2427024066-9, από € 150 ) Μία από τις ωραιότερες μονάδες του νησιού, κοντά στην πόλη της Σκιάθου, πάνω από την παραλία Mεγάλη Άμμος. Υψηλό επίπεδο αισθητικής, αρμονία και ποιότητα σε ρομαντικό στιλ Mediterranean chic.
Skiathos Premier ( Τρούλος, 2427049590, από € 150 χωρίς πρωινό ) Σχετικά καινούργιο συγκρότημα πάνω από την παραλία του Τρούλου, με ιδιαίτερα μεγάλα δωμάτια, δίχωρα και μονόχωρα, όλα με πλήρη εξοπλισμό κουζίνας, τραπεζαρία, καναπέ και μπαλκόνι. Πισίνα με all day bar, παιδότοπο και ωραίες γωνιές.
Cape Kanapitsa Hotel & Suites ( 2427021750, από € 65 ) Συμπαθητικό συγκρότημα χτισμένο στο πράσινο ακρωτήρι της Καναπίτσας, ανάμεσα σε δύο αμμουδιές.

Πού να φάτε



Carnayo ( Χώρα, 2427022868 ) Στο πιο κοσμικό bar-restaurant του νησιού την κουζίνα επιμελείται ο σεφ Αναστάσιος Κλέττας, ενώ από φέτος ένας ιδιόκτητος βιολογικός λαχανόκηπος καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της κουζίνας. Προνοήστε για τραπέζι στην ατμοσφαιρική αυλή και επιλέξτε ανάμεσα σε προτάσεις όπως σολομός ποσέ με σάλτσα πράσινης πιπεριάς και γαρίδας και σουβλάκι ψαριού με σαλάτα μάνγκο.



Elia’s ( ξεν. Mandraki Village, 2427049301 ) Το πολύ καλό ξενοδοχείο παίζει δυναμικά και στο γαστρονομικό τερέν με τη βραβευμένη σεφ Σοφία Χατζηελευθερίου να υπογράφει ένα μενού δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας που ξεχωρίζει. Ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης αποτελούν τον καμβά για ευφάνταστα ορεκτικά, ενώ στα κυρίως τον τόνο δίνουν πιάτα όπως ο σολομός με ζεστή σαλάτα γλυκού αρακά και ντρέσινγκ λουίζας. Στο χώρο του εστιατορίου λειτουργεί παντοπωλείο με παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών, σε συνεργασία με την εταιρεία Έργον.

SeaView Restaurants ( ξεν. Kivo Art Hotel & Suites, 2427022407 ) Τα τρία διαφορετικά εστιατόρια του «Kivos Art Hotel & Suites» απλώνονται σε ισάριθμα ντεκ περιμετρικά της πανέμορφης πισίνας που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το πέλαγος. Το «Thalassa» τιμά τις ελληνικές γευστικές παραδόσεις, το ιταλιάνικο «Eolo» θα σας ταξιδέψει με τα πιάτα του μέχρι τη γείτονα, ενώ το «Masa Bar» θυμίζει αυθεντικό noodle bar.
Έργον ( Χώρα, 2427021441 ) Άνοιξε την Πρωτομαγιά στην οδό Παπαδιαμάντη και, όπως και τα υπόλοιπα «αδερφάκια» του, λειτουργεί αφενός ως μεταμοντέρνο παντοπωλείο με ράφια φορτωμένα με όλα τα deli προϊόντα μικρών παραγωγών στις όμορφες συσκευασίες της Έργον και αφετέρου ως μεζεδοπωλείο με πιάτα που υπογράφει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Εν Πλω ( Χώρα, 2427024433 ) Το εστιατόριο του Κώστα Κουμιώτη ξεχωρίζει για τη σταθερά καλή του ποιότητα και τη value for money φιλοσοφία του. Στο ντεκ πάνω στη θάλασσα, πέρα από νόστιμα ζυμαρικά και πίτσες, δοκιμάστε σολομό φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας, κότσι με δεντρολίβανο και πουρέ και μελιτζανοσαλάτα με καρύδι και γιαούρτι.  
Αμφιλύκη ( Χώρα, 2427022839 ) Οικογενειακή ταβέρνα πίσω από το Κέντρο Υγείας με την καλύτερη θαλασσινή κουζίνα του νησιού, ζαρζαβατικά από το μποστάνι και δυσεύρετα πιάτα της τοπικής κουζίνας όπως αστακός ή καραβίδα με κολοκυθάκια, φρίσα μαρινάτη με σκόρδο και τσιτσίραυλα και μπαρμπούνια μαριναρισμένα σε σκόρδο και δεντρολίβανο. Συγκλονιστική θέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ